Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 mei 2007

Brandstichting

Vriezenveen

Op 3 mei werd om 20.30 uur een brand gemeld in de fietsenstalling bij de school aan de Schoolstraat in Vriezenveen. De politie zag dat er drie afvalbakken, zg. kliko's, helemaal uitgebrand waren. Een belendende muur had rookschade. Buurtbewoners hadden kort voor het uitbreken van de brand een drietal jongens vanaf het schoolplein zien vertrekken. Twee jongens, beiden donker haar en gekleed in een donker T-shirt, vertrokken samen op 1 fiets in de richting van De Nachtegaal. De derde jongen, gekleed in een iets lichter T-shirt met op de voor- en achterzijde een print, is lopend vertrokken in de richting van het Westeinde. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-057858)

Eenzijdig verkeersongeval

Wierden

Een 82-jarige automobiliste uit Wierden reed vanaf een parkeerplaats aan de Vossenbeldsstraat in Wierden weg met haar auto, toen zij onwel werd. Ze had niet meer de mogelijkheid haar auto tot stilstand te brengen en reed frontaal tegen een boom. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. (07-057497)

Bromfietser gewond bij aanrijding met vrachtauto

Den Ham

Op de kruising Vroomshoopseweg/Voorveldsweg in Den Ham vond op donderdag 3 mei omstreeks 13.40 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een bromfiets. Een 35-jarige chauffeur uit De Krim reed met een vuilniswagen over de Vroomshoopseweg in Den Ham en wilde op de kruising met de Voorveldsweg rechts af slaan. In dezelfde richting reed over het fietspad van de Vroomshoopseweg een 16-jarige bromfietsster uit Den Ham. In de veronderstelling dat de vuilniswagen haar voorrang zou verlenen, reed ze rechts langs de wagen. De chauffeur zag haar echter over het hoofd, waardoor een aanrijding volgde. Het meisje werd enige meters door de lucht geslingerd. De bromfiets kwam onder het voorwiel van de vrachtwagen terecht. De 16-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-057573)

Drietal aangehouden na verstoring van de openbare orde

Oldenzaal

De politie kreeg op donderdag 3 mei om 22.20 uur een melding dat zich een drietal personen zouden ophouden bij een sloopwoning aan de Koppelboerweg in Oldenzaal en daar overlast veroorzaakten. Het drietal had met hout de inrit naar de woning gebarricadeerd en verkeerden behoorlijk onder invloed van alcohol. Ze praatten hard en waren verbaal behoorlijk agressief. Een van hen, een 42-jarige Oldenzaler, koos eieren voor zijn geld en vertrok. De andere twee, een 34-jarige Oldenzaler en een 53-jarige man uit Wageningen, begonnen de agenten uit te schelden en werden steeds opgefokter. De politie hield de twee daarop aan voor openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. Bij het zien van de aanhouding kwam de eerder vertrokken 42-jarige terug fietsen. De man gooide zijn fiets van zich af en bemoeide zich met de aanhoudingen. De politie hield daarop ook de 42-jarige aan. De hond, die bij de mannen hoorde, werd eveneens meegenomen. Gezien het agressieve karakter van de hond in combinatie met de alcoholische toestand van de verdachten, heeft de politie de hond in beslag genomen. De 42-jarige kon na verhoor met een boete het bureau verlaten. De andere twee verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (07-057893)

Mishandeling

Hengelo

Een 16-jarige Hengelose meldde op donderdag 3 mei om 23.20 uur een mishandeling. De mishandeling vond plaats in een horecagelegenheid aan de Marktsteeg in Hengelo. Zij wenste aangifte te doen tegen een 16-jarig meisje uit Delden, nadat zij door de Deldense meerdere malen was geslagen. De Hengelose was door de klappen even buiten bewustzijn geweest en had veel pijn. Aan de mishandeling was een woordenwisseling voorafgegaan. De politie hield daarop de 16-jarige uit Delden aan wegens mishandeling. Na verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-057882)

Politie houdt drie verdachten aan wegens openlijke geweldpleging

Hengelo

De politie hield op woensdag 2 en donderdag 3 mei drie Hengeloërs aan wegens openlijke geweldpleging. De drie, 15, 17 en 18 jaar oud, worden er van verdacht op vrijdag 27 april in de voornacht een 16-jarige jongen uit Zenderen te hebben mishandeld. De 16-jarige fietste rond 00.30 uur die nacht over de Marktstraat in Hengelo toen 3 jongens op hem afkwamen. Een van hen, de 15-jarige, deelde meteen enkele vuistslagen uit. Daarna nam een van hen de fiets van het slachtoffer mee. De 16-jarige heeft door de klappen meerdere bloeduitstortingen in zijn gezicht opgelopen. Zijn fiets is nog niet terug. Van de drie verdachten is de 15-jarige nog in hechtenis. Hij zal vandaag worden voorgeleid voor de kinderrechter. De andere twee verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen genoemde verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-054455)

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

Almelo

De politie kreeg op donderdag 3 mei om 15.50 uur een melding van een mishandeling, welke had plaats gevonden op de Rosa Luxemburgstraat in Almelo. De agenten troffen een onder invloed van alcohol verkerende en op de grond liggende 45-jarige Almeloër aan. De man had een bloedende hoofdwond. De 45-jarige verklaarde dat hij zojuist een klap had gehad van een 52-jarige plaatsgenote. Daardoor was hij tegen een stalen hekwerk gevallen en had een hoofdwond opgelopen. Hij wenste echter geen aangifte te doen. De 45-jarige werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie trof daarna de 52-jarige verdachte in de omgeving aan en hield haar aan wegens mishandeling. De vrouw is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-057669)

Jongen geschept door auto

Enschede

Op donderdag 3 mei vond omstreeks 13.30 uur een aanrijding met letsel plaats op de Jupiterstraat in Enschede. Een 7-jarige jongen uit Enschede stak zonder op te letten de rijbaan over. Hij werd daarbij geschept door een voor hem van links naderende auto. De automobiliste, een 76-jarige Hengelose kon het jongetje niet meer ontwijken. De 7-jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (07-07057575)

Vrouw mishandelt medebewoonster

Enschede

Op donderdag 3 mei werd om 20.00 uur een mishandeling gemeld in een pension aan de Van Lochemstraat in Enschede. Een 49-jarige bewoonster werd in de gezamenlijke keuken zonder aanleiding aangevallen door een medebewoonster, een 36-jarige vrouw. De verdachte trok de 49-jarige aan de haren en gooide haar tegen de grond. Daarna kreeg het slachtoffer nog een aantal klappen. Ze wilde hiervan aangifte doen. De politie hield daarop de 36-jarige vrouw aan wegens mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-057800)

14 rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole

De Lutte

De politie hield op donderdag 3 mei in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een snelheidscontrole op de A1 onder de Lutte. De Koninklijke Marechaussee controleerde bij de afrit De Lutte op vreemdelingen en had daarvoor de maximumsnelheid terug gebracht naar 70 km/u op de rijbaan voor verkeer komende uit de richting Duitsland.

De politie controleerde daarop met de lasergun op de snelheid van het verkeer. Aantal passanten waren 2663 voertuigen. Het aantal overtreders was 35. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 150 km/u. Daarvan reden er 18 met een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. De politie vorderde van 14 automobilisten het rijbewijs in. De overige 4 automobilisten konden de boete rechtstreeks betalen, vanwege hun woonplaats buiten Nederland. (07-057802

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --