TNO start internetcompetitie voor ideeën die de toekomst positief veranderen

NotInventedYet.nl platform voor jonge creatieve geesten

04 mei 2007 - TNO daagt jonge creatieve geesten uit om deel te nemen aan de wedstrijd Not Invented Yet (NIY), een web-based competitie waarbij de deelnemers worden uitgenodigd om originele ideeën te bedenken die onze toekomst op een positieve manier kunnen veranderen. Deelnemers kunnen hun creatieve ideeën op de website www.notinventedyet.nl posten in de vorm van een twee minuten durend videofragment. Het beste idee wordt in samenwerking met TNO ten uitvoer gebracht. De competitie, die nu van start gaat, is opgezet ter ere van het 75-jarig jubileum van TNO.

Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen op originaliteit en impact van het idee, haalbaarheid en realiseerbaarheid van het concept en de kwaliteit en creativiteit van het filmpje. Daarnaast is het voor iedere deelnemer belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te genereren van website bezoekers. Het winnende idee wordt in samenwerking met TNO ten uitvoer gebracht. De nummers twee t/m vijf krijgen een eervolle vermelding en een mooi prijzenpakket. Daarnaast worden er ook drie maandelijks winnaars gekozen. Uiteindelijk worden er 25 finalisten geselecteerd, die in november strijden om de hoofdprijs.

Iedereen loopt wel eens met een 'geniaal' idee rond, waar hij of zij vervolgens niets mee doet. Op de website zijn reeds enkele van deze ideeën te vinden. Bijvoorbeeld het idee voor een boek met ingebouwde muziekspeler die per pagina verschilt of het idee om door middel van het scannen van productcodes met je telefoon je boodschappenlijstje direct door te sturen aan de supermarkt. De actie richt zich met name op innovatieve en talentvolle jonge mensen. Met deze competitie nodigt TNO jongeren uit om met andere innovatieve en talentvolle mensen in contact te komen. Contact dat leidt tot verdere ontwikkelingen van mensen en van nieuwe ideeën en concrete innovaties.