Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 04-05-07

TILBURG, 4 mei 2007

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond 20.30 uur in de Kwaadeindstraat een 42 jarige Tilburgse dronken automobilist van de weg gehaald. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed een auto bestuurde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 1025, zijnde 2,4 promille aan alcohol in zijn bloed had. Op het bureau verklaarde hij dat hij diverse alcoholische drankjes, zoals witte en rode wijn, bier, cocktails en Irish koffie genuttigd had.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie schrijft 44 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteravond tijdens een verkeerscontrole in de Kwaadeindstraat in totaal 44 bekeuringen uitgeschreven. Doelstelling van de controle is het verhogen van de verkeersveiligheid. Het merendeel, 32, van de bonnen werd uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel. In dat kader is het opmerkelijk dat één op de vijf mensen die reddende autogordel niet dragen. Nog verbazingwekkender is dat de politie regelmatig kinderen 'los' op de achterbank ziet zitten, zonder gordel. Een situatie die zowel voor de kinderen als voor de ouders levensgevaarlijk kan zijn. Want al bij een noodstop met een snelheid van nog geen 50 km/uur vliegen de kinderen over de voorbank richting de ruit óf zelfs er doorheen. Uiteraard moeten volwassenen op de achterbank ook een gordel dragen. Voor hun eigen veiligheid én die van degenen op de voorstoelen - bij een noodstop of botsing komen zoveel krachten vrij dat de bestuurder verpletterd kan worden door zijn of haar passagier.

Naast de autogordel kregen automobilisten bekeuringen voor technische mankementen, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

Politie bekeurt ruim 450 passanten tijdens snelheidscontrole

TILBURG Medewerkers van het verkeershandhavingsteam constateerden gisteravond tijdens een snelheidscontrole op het traject Bredaseweg in totaal 458 overtredingen. Agenten controleerden tussen 17.00 uur en 21.30 uur. In totaal passeerden 3300 passanten het controlepunt.

De (snelheids)controles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Student schiet met balletjespistool

GOIRLE: De politie heeft gisteravond rond 18.30 uur op de Tilburgseweg een 20 jarige inwoner uit Goirle aangehouden terzake baldadigheid. De man had eerder met een balletjespistool op terrasbezoekers geschoten die hiervan melding deden.

De gealarmeerde agenten stelden in de omgeving van de Tilburgseweg een onderzoek in. Al snel bleek dat er vanuit een woning met een balletjeswapen geschoten was. In de omgeving trof de politie de 20 jarige verdachte aan. De man bekende eerder enkele keren geschoten te hebben. Hij beweerde dat het niet de bedoeling was om iemand te raken. In de woning van de man namen de agenten een drietal balletjespistolen in beslag. De Goirlenaar deed afstand van de wapens met plastic balletjes.

Man slaat met helm

TILBURG: Agenten hebben gisteravond op het Piusplein twee Tilburgers van 23 en 27 jaar aangehouden. Het tweetal kreeg op genoemde locatie een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dit conflict sloeg de 23 jarige Tilburger met zijn helm tegen zowel het hoofd als de auto van de 27 jarige man

De mannen die elkaar kenden kregen een woordenwisseling over een niet afgeloste lening. Dit gesprek escaleerde waarbij de 23 jarige Tilburger met een helm sloeg. Tijdens de aanhouding van deze verdachte stelde de 27 jarige kennis zich erg agressief op. Nadat agenten hem diverse keren hem diverse keren hadden gevraagd te vertrekken bleef de 27 jarige zich agressief gedragen. Hierop hebben de agenten de man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Kiekjes komen vrouw duur te staan

TILBURG: Agenten hebben gistermiddag rond 15:30 uur in een drogisterij in de Heuvelstraat een 19-jarige Tilburgse aangehouden. De vrouw had fotos die ze bij de drogisterij had laten afdrukken niet betaald.

Op het bureau gaf ze in haar verklaring aan niet tevreden te zijn over de afdrukkwaliteit van de fotos. Een medewerkster van de winkel sprak de vrouw voorbij de kassa aan nadat de niet betaalde fotos ontdekt waren. Na de komst van de politie heeft de vrouw de fotos alsnog betaald.

De horecanacht in het centrum van Tilburg rustig verlopen

TILBURG Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. Er werd één aanhouding verricht. Daarnaast kregen 6 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere fout parkeren. Ook schonken de agenten speciale aandacht aan illegaal taxivervoer (snorders).

In het Mauritshof hebben agenten vanmorgen rond 02.00 uur een 59 jarige inwoner uit Kaatsheuvel aangehouden voor belediging. De man ontving een parkeerverbaal nadat hij zijn auto geparkeerd had in een verbodzone. De verdachte was het niet eens met de bekeuringsituatie. Hij uitte dit door de agenten te beledigen.

Ook controleerden de agenten diverse ritten van taxichauffeurs. Doelstelling hiervan is het illegale taxivervoer terug te dringen. Dit gebeurde ook zaterdagnacht, 29 april jl. Tijdens de controles zijn diverse bijzonderheden vastgelegd die nader onderzocht worden.

Derde verdachte aangehouden na schoten op auto Lage Witsiebaan 4/3

TILBURG Agenten hebben gistermiddag op de Lavendelweg een 25 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het schietincident van 04 april jl. op de Lage Witsiebaan aangehouden. Eerder werd een 24 jarige inwoner uit Utrecht en een 19 jarige Tilburger aangehouden. De 25 jarige Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Drie Tilburgers (19, 23 en 25 jaar) kwamen op 04 april jl. met de schrik vrij toen de rijdende auto waarin ze zaten, vanuit een andere rijdende auto werd beschoten. Dat gebeurde kort na 16.00 uur op de Lage Witsiebaan ter hoogte van de kruising met de Beneluxlaan. Een onbekende schutter vuurde vanuit een auto enkele keren op de auto met de drie mannen, maar gelukkig raakte daarbij niemand gewond.

Auteur: Desiree Brabers