Gemeente Alkemade


Twee Koninklijke Onderscheidingen in Alkemade bij de Algemene Gelegenheid 2007


03-05-2007

Op vrijdag 27 april heeft burgemeester A.H. Meerburg de versierselen behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt uit aan de volgende personen.

Johannes Petrus Canisius Meijer
De heer J.P.C. Meijer is sinds 1984, dus meer dan twintig jaar vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis. Hij wordt vanwege alle diploma´s, die hij voor de EHBO heeft behaald, veelvuldig ingezet bij plaatselijke evenementen in de gemeente Alkemade. Voor grootschalige evenementen buiten de gemeente is hij vanwege zijn opleiding Hulpverlener Onder Calamiteiten inzetbaar voor SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie).

De heer J.P.C. Meijer gaat al ruim twintig jaar mee als vrijwilliger met de Henri Dunant, het schip van Het Rode Kruis. De vrijwilligers bezorgen door hun aanwezigheid van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de gasten een vakantieweek aan boord van het schip. Zij ontlasten daarmee zowel de familie als de professionele hulpverleners gedurende een week van hun taak.

De heer J.P.C. Meijer is sinds 1995 hoofd van de EHBO ploeg bij zijn werkgever, Royal Van Lent Shipyard B.V. Ook hier doet men nooit een tevergeefs beroep op hem.

Theodorus Adolf Meijer
De heer T.A. Meijer is één van de vele vrijwilligers, die zich gedurende vele jaren volledig heeft ingezet voor de gemeenschap van de gemeente Alkemade. Hij doet als vrijwilliger veel werkzaamheden voor de Stichting Oud Alkemade. In het begin van de jaren '90 heeft hij zich tijdens zijn penningmeesterschap van deze stichting erg ingezet om financiële middelen binnen te halen voor de inrichting van het Historisch Centrum aan de Saskia van Uylenburchlaan 22 in Oude Wetering. Hier is een tentoonstellingsruimte gecreëerd die nog steeds lof oogst en zowel lokaal als in de regio met veel waardering wordt bezocht.

Ook heeft de heer T.A. Meijer, als lid van de redactie van het kwartaalblad de Alkemadders veel taken op dit terrein vervuld. De heer T.A. Meijer is voorts sinds 1989 penningmeester van de Ruilvereniging Alkemade. Hier verzorgt hij de bundeling van het maandblad Ruilhobby, een uitgave van de vereniging. De heer T.A. Meijer is in het verleden actief lid geweest van de muziekvereniging Liefde voor Harmonie.