Gemeente Rotterdam

De commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur bespreekt hoe ze de resultaten van het actieprogramma Ieder kind wint in Rotterdam wil volgen. Enkele maatregelen uit dit actieprogramma zijn al genomen naar aanleiding van het dossier Maasmeisje. De commissie heeft onlangs in een externe oriëntatie kennis gemaakt met de samenwerking van ketenpartners in de Jeugdzorg.

De commissie adviseert verder over het raadsvoorstel om Art House Lantaren/Venster naar de Wilhelminapier te verhuizen. Hiervoor is een bedrag van 5 miljoen opgenomen in de investeringsmonitor. Het college verwacht dat de functies van Lantaren/Venster op deze nieuwe locatie weer volledig tot hun recht komen.

De commissie maakt kennis met de nieuwe directeur van het Huis voor de Culturele Dialoog.

Ook besteedt zij aandacht aan de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Rotterdam 2006 en aan een rapport over het jongerenwerk.

De vergadering van de commissie JOC vindt plaats op woensdag 9 mei vanaf 14.00 uur in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen zich tot uiterlijk twee werkdagen voor de vergadering aanmelden voor het vragenhalfuur.

Bron: Griffie, 04-05-2007