Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elburg - Vrouw overlopen, bankpas weg, geld weg           |
Een al op leeftijd zijnde dame is op woensdag (02/05) in haar woning aan het Vooronder overlopen en afgeleid door een tot nu onbekende jongedame, waarop een tweede, onbekende persoon haar bankpas wist te bemachtigen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Een en ander heeft omstreeks half elf 's ochtends plaats gevonden. De getinte jongedame wist de bewoonster met een smoes over te halen om de op slot zijnde achterdeur voor haar te openen. Eenmaal binnen leidde zij de vrouw af, zodat een tweede, onbekende persoon de bankpas kon wegnemen. Met de pas is later op de dag een aanzienlijk geldbedrag gepind.

|     |Harderwijk - Inbraak in woning                            |
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (03/05) ingebroken in een woning aan de Oranjelaan. Hierbij is onder meer een laptop verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak heeft tussen woensdagavond 23.00 uur en donderdagochtend 07.30 uur plaats gevonden. Men kon de woning binnenkomen door gaatjes in een raamkozijn te boren en vervolgens het slot te manipuleren. Eenmaal binnen heeft men onder meer een laptop weten weg te nemen. Bij twee andere woningen heeft men op dezelfde manier geprobeerd om binnen te komen; dit is echter niet gelukt. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak en pogingen tot inbraak in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Emst - geen voorrang                                      |
Bij een aanrijding op de kruising Benedenste Kruisweg met Veluwsedijk zijn vrijdagochtend (04/05) twee auto's zwaar beschadigd.

De aanrijding gebeurde omstreeks 04.20 uur toen een 42-jarige Deventenaar vanaf de Benedenste Kruisweg de kruising naderende. Hij verleende bij het oprijden geen voorrang aan een van links komende 41-jarige automobilist uit Olst. Door de aanrijding raken de auto's dusdanig beschadigd dat de politie de kentekenbewijzen heeft ingenomen. Een sleepbedrijf voerde de beide auto's af.
|     |Wezep -  onderzoek naar mishandeling                      |
De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat een jongen donderdag (03/05) meerdere kinderen in een speeltuin aan de Verlengde Meidoornstraat zou hebben geslagen en geschopt.

De politie kreeg de melding rond het middaguur dat een potje voetbal die ochtend uit de hand was gelopen. Eén van de aanwezigen, een ongeveer 16-jarige jongen, zou hierbij diverse klappen en schoppen hebben uitgedeeld aan andere jeugdige kinderen. Eén meisje liep een blauwe plek op en een andere knul heeft een pijnlijke rug opgelopen en zal vermoedelijk een bezoek aan de dokter brengen.

Een echtpaar dat de jongen op zijn gedrag had aangesproken, was uitgescholden door de tiener. De politie onderzoekt het gebeurde en heeft al enkele verklaringen opgenomen. De identiteit van de tiener is inmiddels bekend en ook hij zal worden verhoord.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --