Gemeente Winterswijk


Verkoop gemeentegrond alleen voor huidige huurders Aanvullend bericht over 'overhoeken'

3 mei 2007

Winterswijk - Vorige week nam het college van burgemeester en wethouders een besluit over de verkoop van zogenoemde overhoeken. Overhoeken zijn stukken gemeentegrond met een groenbestemming die voor de gemeente niet meer van belang zijn.

Alleen voor huurders
In dit bericht is ten onrechte de indruk gewekt dat er nieuw beleid is voor de verkoop van alle stukken gemeentegrond/overhoeken in Winterswijk. De gemeente Winterswijk is vorige week namelijk overladen door aanvragen van inwoners van Winterswijk. Het gaat bij dit besluit echter alleen om de verkoop van gemeentegrond aan degenen die op dit moment al huren van de gemeente. Veel inwoners van Winterswijk hebben het bericht opgevat als een hernieuwde mogelijkheid om grond te kopen. Aanvragen om stukken gemeentegrond te kunnen kopen, kunnen overigens altijd worden blijven ingediend. Het gaat hierbij alleen om die stukken grond die de gemeente niet meer gebruikt. Dit noemt de gemeente overhoeken. Heeft de gemeente de grond wel nodig, dan is er geen aankoopmogelijkheid.

Van huur naar koop
Het college streeft er naar deze verhuursituaties daar waar mogelijk om te zetten in verkoop en geen nieuwe huurcontracten meer af te sluiten. Verhuur van gemeentegrond brengt voor de gemeente jaarlijks veel werk met zich mee en levert geen verder voordeel op. Er zijn enkele situaties waarin verkoop van gehuurde grond niet mogelijk is. Huurders van grond/overhoeken die wel de mogelijkheid tot koop hebben, krijgen hierover binnenkort een brief.