Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 04-05-2007

Politie houdt inbreker aan

Drunen - Donderdagavond 17.45 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een man aan het inbreken was in een schuur bij een woning in de Julianastraat. De inmiddels gearriveerde politie kon met behulp van signalementen enkele ogenblikken later in de Oranjestraat een 27-jarige man uit Nijmegen aanhouden. De verdachte had gereedschap bij zich wat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De politie verdenkt de man van het plegen van meerdere inbraken in Vlijmen en omgeving. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Dronken automobilist veroorzaakt ongeval

Rosmalen - Donderdagavond is een 35-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man reed op Hintham in de richting van 's-Hertogenbosch toen hij op de verkeerde weghelft terecht kwam en frontaal tegen een tegenligger botste. De tegemoetkomende 34-jarige automobiliste uit Rosmalen is met letsel aan nek, hoofd en arm per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige automobilist bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt auto-inbrekers aan

Heusden - In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto in de Industrieweg. Met behulp van signalementen kon de politie ter plaatse een 45-jarige man uit Kaatsheuvel en een 36 jarige man (woonplaats nog onbekend) aanhouden. De verdachte zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Motorrijder rijdt van talud af

's-Hertogenbosch - Donderdagavond is een 23-jarige motorrijder uit 's-Hertogenbosch gewond geraakt nadat hij op de Treurenburg van het talud was afgereden. De politie zette het kruispunt af, zodat er technisch onderzoek kon plaatsvinden en ambulancemedewerkers hulp konden verlenen aan het slachtoffer. Een 16-jarige Bosschenaar gedroeg zich hierbij hinderlijk en probeerde meerdere malen voorbij het lint te komen. Hierop is hij aangehouden. De motorrijder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie vordert rijbewijs in

Veghel - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie van een 19 jarige Udense automobilist het rijbewijs ingevorderd. De man bleek bij controle op de Hezelaarstraat in Veghel onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Tegen de Udenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweede verdachte van woninginbraak aangehouden

Oss - De politie heeft donderdag een 28 jarige Helmonder aangehouden. Hij word verdacht van het plegen van een woninginbraak aan de Luit van Hamelstraat in Oss op 14 maart jl.. Dinsdag hield de politie al een 22 jarige Helmonder aan vanwege diens betrokkenheid bij de inbraak. Deze verdachte zit nog vast. Ook de 28 jarige verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Drugsbezit

Oss - Donderdagavond is aan de Ussenstraat in zijn woonplaats Oss en 18 jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie op zoek naar getuigen van brandstichting

Uden - De politie van het team Uden is op zoek naar getuigen van een brandstichting gepleegd op woensdagavond tussen 21.20 uur en 21.40 uur. Tussen genoemde tijdstippen werd de klimop tegen een tuinafscheiding van de woning op de hoek van de Busselstraat met de Bogerdstraat in Uden in brand gestoken. De 76 jarige bewoonster werd gealarmeerd toen er enkele keren aan haar deur werd gebeld. Door een buurman en een onbekend gebleven getuige werd het vuur gedoofd. De persoon die de bewoonster die avond door aanbellen heeft gealarmeerd heeft vermoedelijk samen met zijn vriendin twee jongeren hard weg zien rennen.

De politie in Uden wil graag in contact komen met deze getuigen. Tel. 0900-8844.

Politie rolt hennepkwekerij op

Drunen - Donderdag heeft de politie in een schuur bij een woning in de Sportlaan een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn door de politie 49 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De verdachte wordt door de politie verhoord.