Arrestaties na belemmeren aanhouding

Besluit van politie voorkomt escalatie

geweld

Benthuizen, 04-05-2007 o De politie heeft in totaal 6 personen aangehouden nadat er een mishandeling had plaatsgevonden op maandag 30 april, rond 23.40 uur, op het Prins Willem Alexanderplein in Benthuizen.

De mishandeling vond plaats nadat een meisje in een nabijgelegen café door één van de verdachten, een 25 jarige man uit Hazerswoude-dorp, was lastig gevallen. Het meisje, een 15 jarige uit Benthuizen, deed bij de politie aangifte van aanranding.

Belemmering van aanhouding De verdachte werd in het café op zijn gedrag aangesproken waarop er een worsteling ontstond tussen de verdachte en een 23 jarige man uit Benthuizen. De 23 jarige werd tijdens de worsteling in zijn gezicht geslagen en raakte gewond. De politie kwam ter plaatse, waarop de verdachte aangewezen werd. De agenten wilden de verdachte aanhouden, maar een groep personen probeerde dit te voorkomen. De groep verzamelde zich snel rond de verdachte en bemoeide zich verbaal en fysiek agressief met de aanhouding. Door hun gedrag belemmerde zij de aanhouding en zorgden dat de verdachte weg kon komen.

Escalatie voorkomen De politie heeft ondanks de extra assistentie die zij had ingeroepen besloten om niet direct tot arrestaties over te gaan en de rust op het Prins Willem Alexanderplein terug te laten keren. Door dit besluit werd escalatie voorkomen. Een aantal personen die zich met de aanhouding had bemoeid was herkend en kon dus op een later tijdstip aangehouden worden.

Aanhoudingen De hoofdverdachte, de 25 jarige man uit Hazerswoude-dorp, meldde zich de volgende ochtend op het politiebureau. Hij is verhoord voor de mishandeling en de aanranding. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

De vijf personen die het grootste aandeel hadden gehad in het belemmeren van de aanhouding zijn eveneens aangehouden. Tegen deze vijf mannen van 19, 24, 26, 27 uit Benthuizen en een 27 jarige man uit Hazerswoude-dorp wordt proces-verbaal opgemaakt, zij zullen zich eveneens moeten verantwoorden voor justitie. De politie sluit een zesde aanhouding niet uit.

--- einde bericht ---