Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 4 mei 2007

Kerkrade; verdachten van oplichting aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag in Landgraaf een 46-jarige man uit Italië en een 69-jarige man uit Duitsland aangehouden die worden verdacht van oplichting van met name oudere mensen. Vanaf maart ontving de politie diverse meldingen van oplichting door twee onbekende mannen in de omgeving Landgraaf. De mannen boden daarbij lederen jassen aan ouderen mensen aan. De politie stelde een onderzoek in en bracht deze zaak in het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip. Afgelopen woensdag zagen twee agenten op patrouille twee mannen in een auto die aan het signalement van de oplichters voldeden. De beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

(N.B. zie hieronder persbericht d.d. 5 maart 2007)

Politie waarschuwt voor oplichter

De politie waarschuwt voor een oplichter die met name bij oudere mensen zijn slachtoffers zoekt. Hij vertelt namelijk op een handige en sluwe manier dat hij enkele leren jassen bij mensen in de buurt moet afleveren. Daar hij deze mensen echter niet kan vinden geeft hij die dan weg aan zijn slachtoffer.

De afgelopen week zijn er bij de Landgraafse politie twee van dit soort meldingen gedaan. Zo werd een 83-jarige inwoner van Landgraaf buiten bij zijn flat door een man benaderd. Toen de man eenmaal het vertrouwen van de bejaarde Landgravenaar had gewonnen en bij hem in de woning was, zag hij kans een geldbedrag van 1000 Euro uit de handen van het slachtoffer te grissen en een klokje weg te nemen, dat bij de bejaarde thuis aan de muur hing. De man ging er vervolgens vandoor, de leren jassen liet hij achter.

Het slachtoffer had het geld even tevoren van de Bank gehaald.

De dader is een gezette man van circa 40 jaar, die een buitenlandse taal met Nederlands sprak.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --