Senternovem


04-05-2007 | Argos Oil pakt BKG-gas

Argos Groep B.V. neemt autogasleverancier BK-GAS over van Shell Nederland. Met de overname van BK-GAS en zijn medewerkers zet Argos een belangrijke stap in haar (internationale) groeistrategie.

BK-GAS blijft autogas leveren aan de verkooppunten van Shell. Argos Oil wil LPG de komende jaren verder uitrollen binnen Europa. BK-GAS is de pionier, trendsetter en marktleider in Nederland van autogas. De activiteiten van BK-GAS bestaan onder andere uit het leveren van autogas aan ongeveer 700 verkooppunten in de Benelux en het bouwen en onderhouden van autogas afleverinstallaties. BK-GAS levert jaarlijks 200 miljoen liter autogas. De activiteiten van BK-GAS in Duitsland en België bieden Argos Oil de mogelijkheid om andere (bio)brandstoffen en smeermiddelen te leveren in deze landen.

De gasactiviteiten passen goed binnen de duurzame filosofie van de Argos Groep en zijn een goede aanvulling op de 'e-fuel' biobrandstoffen van Argos. Peter Goedvolk, directeur van de Argos Groep: "Argos Oil heeft het voornemen om schonere alternatieven, zoals autogas, biodiesel en bio-ethanol de komende jaren uit te rollen bij haar tankstations en op deze manier bij te dragen aan een duurzamere en schonere energiemix".

Nederland is de bakermat van autogas en beschikt over het dichtste net van autogas tankstations ter wereld. In Nederland rijden ruim 260.000 automobilisten op autogas. Autogas is op steeds meer plaatsen in Europa te krijgen.

Platform Duurzame Mobiliteit van EnergieTransitie biedt meer informatie over de hoeveelheid E85-installaties in Nederland.