Gemeente Rotterdam

Op donderdag 3 mei bracht minister Cramer van Ruimte en Milieu een werkbezoek aan Rotterdam. De minister sprak tijdens haar werkbezoek in het kader van haar beleidsprogramma Mooi Nederland met partijen die betrokken zijn bij gebiedsontwikkeling.

Stadshavens
Bezoek minister Cramer aan Rotterdam Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven werd Cramer geïnformeerd door burgemeester Opstelten, wethouder Harbers en Adriaan Visser (OBR) over de wijze waarop Rotterdam omgaat met de mogelijkheden van binnenstedelijk bouwen. De komende decennia gaan gemeente en Havenbedrijf gezamenlijk investeren en werken aan de vernieuwing en herontwikkeling van het stadshavensgebied. Meer werkgelegenheid, compacte verstedelijking, kwaliteitsverbetering in de leef- en werkomgeving en nieuwe oplossingen voor de milieu- en wateropgave zijn de uitdagingen voor de komende jaren.

Onlangs presenteerden de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf het Uitvoeringsprogramma voor het stadshavensgebied. Het programma omvat naast een visie op de langere termijn, een uitvoeringsagenda voor de periode 2007 tot 2010.

s Middags bezocht minister Cramer de Hoeksche Waard om met onder meer met bewoners, bestuurders en deskundigen te praten over hoe zij aankijken tegen de ontwikkeling van bedrijventerrein in dit gebied.

Het bezoek maakt deel uit van het 100-dagen programma van het kabinet. In de eerste maanden van haar ministerschap wil de bewindsvrouw zich graag laten informeren over een aantal belangrijke ruimtelijke themas en ontwikkelgebieden in Nederland.

Bron: Bestuursdienst, 04-05-2007