Gemeente Helmond


HIT-Team heeft 6 probleempanden aangepakt

Hierbij werden meerdere misstanden geconstateerd. Tegen alle overtredingen is actief opgetreden.

De volgende overtredingen en overtreders werden door Helmond Interventie Team (HIT) geconstateerd:
een huisjesmelker wordt aangepakt;
een pand was zo vervuild dat het gevaar opleverde voor de volksgezondheid;
in drie panden werden kamers verhuurd zonder de benodigde vergunning; een pand werd gebruikt in strijd met het bestemmingplan; twee mensen bleken uitkeringsfraude te plegen; bij vier personen is vastgesteld dat ze onjuist in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ingeschreven stonden; een vreemdeling die illegaal in ons land verbleef is ingesloten; een persoon die zich verzette tegen het optreden van HIT is ingesloten.

Doel

Doel van het HIT-Team is om ernstige leefbaarheids- en veiligheidsproblemen aan te pakken en op te lossen. In het Helmond Interventie Team (HIT) werken gemeente, politie, milieudienst, brandweer, sociale recherche, team mensenhandel en vreemdelingenpolitie nauw met elkaar samen.

Werkgebied

Het HIT-Team is actief in heel Helmond. HIT voert acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er een veelheid aan misstanden is. Denk bij voorbeeld aan een café dat voor veel overlast zorgt, waar illegalen in de keuken werken en waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot bedrijfsgebouwen. Wanneer er een enkelvoudig probleem is, komt niet het gehele team, maar de betreffende handhavingsinstantie alleen in actie.

Info en tips

Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties door te geven aan het HIT-Team. Dit kan anoniem per telefoon (0492 58 7690) of per mail (gemeente@helmond.nl). Tips worden vertrouwelijk behandeld.