Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 4 mei 2007

Aangehouden wegens zakkenrollen

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagmiddag rond 15:00 uur in het Winkelcentrum een 27-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van zakkenrollen. Een vrouw meldde zich bij personeel van de winkel waar zij zich op dat moment bevond, dat haar portemonnee weg was. Op camerabeelden die meteen werden teruggekeken was te zien dat een van de jonge kinderen van de verdachte op rollerskates tegen een vrouw aanreed en daar enige handelingen verrichte tegen de jas van de vrouw. Kort hierna merkte dat de vrouw dat zij haar portemonnee uit haar jaszak miste. Op basis hiervan werd de verdachte aangehouden. In haar verhoor ontkende de vrouw elke betrokkenheid, ook van haar kind. Zij is wel in verzekering gesteld omdat de politie wil onderzoeken of zij mogelijk betrokken is bij andere zaken van zakkenrollerij die bij de politie bekend zijn. De vrouw wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Vernielers aangehouden

ST. WILLEBRORD: De politie heeft donderdagavond rond 17:30 uur in de Dorpsstraat een 17-jarig meisje uit Zundert, een 19-jarige man uit Etten-Leur en een 17-jarige jongen uit Zundert aangehouden. Dit gebeurde nadat verschillende getuigen hadden gezien dat de drie fietsen in elkaar trapten bij de bushalte op de hoek van de Vinkenstraat met de Dorpsstraat. De fietsen werden door agenten op de grond aangetroffen naast enkele vers afgebroken onderdelen, kennelijk van deze fietsen afkomstig. De drie werden overgebracht naar het bureau voor verhoor. Daarna werden ze op vrije voeten gesteld. Op de vernielde fietsen heeft de politie briefjes achtergelaten met de oproep dat de eigenaars aangifte kunnen doen. Zo kan de politie de zaak rond maken.

Mishandelaar aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 22:15 uur een 19-jarige man aangehouden wegens mishandeling van een 20-jarige Bredase. De verdachte en het slachtoffer troffen elkaar rond 18:00 uur in het Valkenbergpark. De twee zouden een relatie hebben, waar de vrouw toen een einde aan zou hebben gemaakt. Hierop werd de verdachte boos en mishandelde de vrouw door haar onder andere op de borst te slaan. Omstanders belden hierop de politie. Die hebben het slachtoffer opgevangen en gezocht naar de dader, die na het gebeuren was weggerend. Later kon de man in de woning van de twee worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en na verhoor in de loop van de vrijdag op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden na poging ramkraak

BREDA: De politie heeft vanochtend rond 00:15 uur in de Cavaleriestraat twee Bredase mannen (44, 33) op heterdaad aangehouden op verdenking van poging tot het plegen van een ramkraak. De politie denkt dat de twee even daarvoor met een gestolen auto tegen de voorkant van een kledingwinkel in de Wilhelminastraat waren geramd. Getuigen zagen dat twee mannen even voor de winkel stonden te kijken en vervolgens instapten en wegreden. De auto werd tegen een boom teruggevonden in Vijverstraat. Verschillende andere getuigen hebben daarop twee mannen zien rennen in de richting van de Cavaleriestraat. Daar troffen agenten de twee aan. Ze zijn gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

Aangehouden na verstoring openbare orde

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 02:30 uur op de Havermarkt twee Bredase mannen (19, 20) aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De 19-jarige Bredanaar gooide vuil op de grond en weigerde dit op te ruimen. Vervolgens wilde hij zich niet legitimeren voor een bekeuring. De 20-jarige man bemoeide zich hiermee en voldeed niet aan een vordering weg te gaan. Hierop werden beide mannen aangehouden, de politie zag zich genoodzaakt geweld te gebruiken omdat de mannen zich hevig verzetten. Na verhoor werden de mannen op vrije voeten gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na poging inbraak

BREDA: De politie heeft vanochtend rond 03:15 uur op de Postillonstraat een 16-jarig meisje en een 20-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Rond 03:00 uur kreeg de politie een melding om naar de Van der Duyn van Maasdamstraat omdat de melder kraakgeluiden en geschijn met zaklampen zag. Ter plaatse zagen de agenten de twee verdachten net weglopen uit een steegje. Ook vertelde de melder dat er net een man een vrouw waren weggelopen van de pleegplaats Dat maakte hen verdacht, waarop ze werden aangehouden. Agenten constateerden dat er bij een woning in de Van der Duyn van Maasdamstraat braakschade zat aan enkele deuren. Het meisje is in de loop van de vrijdag weer op vrije voeten gesteld. De man zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak nog.

Auteur: Manfredi Mauro