Senternovem


04-05-2007 | Saneringsregeling asbestwegen derde fase

Minister Cramer heeft de Saneringsregeling asbestwegen derde fase op 18 april 2007 in de Staatscourant gepubliceerd. Met deze regeling komt de minister eigenaren van asbestwegen en -stroken in de regio gemeenten Hof van Twente en Harderwijk tegemoet in de kosten voor het saneren van asbestbevattende wegen en stroken.

De overheid levert een bijdrage voor zowel de voorbereidingskosten als de kosten voor het verwijderen van het asbest uit de asbestbevattende weg of strook. Ook het aanbrengen van zand of menggranulaat is subsidiabel.

Eigenaren van te saneren wegen of stroken en eigenaren van wegen of stroken die in eigen beheer het asbest hebben gesaneerd, kunnen gebruik maken van de Saneringsregeling. Deze regeling geldt niet voor publiekrechtelijke rechtspersonen, Asbestona en Eternit (of organisatorisch aan deze bedrijven verbonden personen of organisaties).

Subsidieaanvragen voor al uitgevoerde saneringen kunnen tot en met 30 juni 2007 bij het Ministerie van VROM worden ingediend. Aanvragen voor nog uit te voeren saneringen kunnen tot en met 31 december 2007 bij het Projectbureau Saneringsregeling asbestwegen derde fase worden ingediend. De hoogte van de bijdrage wordt per geval bepaald.

Meer informatie

Saneringsregeling asbestwegen derde fase