Wageningen Universiteit

werkgroep iii met belangrijke bijdrage van alterra Klimaatrapport Werkgroep III met belangrijke bijdrage van Alterra

4 mei 2007

Onderdeel: Wageningen UR

Op 4 mei verscheen het rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van Werkgroep III: "Mitigation of Climate Change" over het tegengaan van klimaatveranderingen. Het rapport is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke literatuur en gaat in op de trends in broeikasgassen, en wat we eraan kunnen doen tot het jaar 2030 en daarna. Het rapport geeft aanwijzingen voor adequaat beleid, maatregelen en het instrumentarium om klimaatverandering te bestrijden, dit in relatie met duurzame ontwikkelingen. Â
Ook in rapport III is de Nederlandse inbreng groot. Gert Jan Nabuurs van onderzoeksinstituut Alterra van Wageningen UR coördineerde het deelgebied Bossen (Forestry) waarover in hoofdstuk 9 wordt gerapporteerd (zie pdf onderaan deze pagina).

Eerder verscheen het rapport van Werkgroep II 'Klimaatverandering, gevolgen, kwetsbaarheid en aanpassingsmogelijkheden' (Zie Dossier Klimaatrapport VN op homepage wur.nl). Beide rapporten maken, met dat van Werkgroep I, onderdeel uit van het 4e Assessment rapport van het IPCC.




Zie het origineel
Beknopte samenvatting van Rapport III
Videopresentatie persconferentie 4 mei
Samenvatting voor Beleidsmakers
IPCC site