Gemeente Rotterdam

Mogelijk blauwalg in Poldervaartplas

Vorige week is er bij de Poldervaartplas, een recreatieplek op de grens van Rotterdam (Spaanse Polder) en Schiedam-Noord/Kethel, mogelijk blauwalg of botulisme (of een andere gevaarlijk bacterie) geconstateerd. De Poldervaartplas is nu afgesloten met hekken.

Vier honden die vorige week in de Poldervaartplas hebben gezwommen zijn ziek geworden. Naar aanleiding van dit bericht heeft gemeente Schiedam in overleg met de Provincie Zuid-Holland uit voorzorg besloten om de burgers hiervoor te waarschuwen via een persbericht. Daarnaast heeft het Hoogheemraadschap van Delfland watermonsters genomen. De gemeente Schiedam heeft in overleg met de provincie hekken en waarschuwingsborden geplaatst. De Poldervaartplas zal afgesloten blijven tot dat de uitslag van de watermonsters bekend is, daarna zullen vervolgmaatregelen getroffen worden.

Eén van de oorzaken van blauwalg ligt in de bovengemiddelde temperaturen van dit moment. Blauwalg is een bacterie in het water wat klachten variërend van hoofdpijn, huidirritatie, tot koorts kan veroorzaken bij mensen.

Bron: Directie Veiligheid, 01-05-2007