Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 4 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-05-2007

Huiselijk geweld

Zaandam/Purmerend, 3 mei 2007, 21:02 uur

De politie heeft een 20-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn eveneens 20-jarige vriendin. De man zou haar hebben geslagen en daarna vanuit Zaandam in de auto zijn gestapt in de richting van Purmerend. De politie nam positie in langs de snelweg richting Purmerend en hield de man vervolgens op de Laan der Continenten aan. De verdachte is een bekende van de politie. Hij is ingesloten en zal maandag worden voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Diefstal ring

Krommenie, 3 mei 2007, 17:46 uur

Uit een juwelierswinkel in Krommenie is donderdagmiddag een ring gestolen. Rond 17.15 uur stapte een man de winkel binnen en aan hem werden diverse ringen getoond. Op een bepaald moment heeft hij een ring weggenomen zonder dat het personeel dat in de gaten had en liep de winkel uit zonder iets te kopen. Bij de politie is aangifte gedaan en de zaak is in onderzoek.

Doorrijder na ongeval

Zaandam,23 april 2007, 22:21 uur

De politie is alsnog op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Vincent van Goghweg op 23 april, waarbij een 19-jarige bromfietser gewond raakte. Het ongeval gebeurde even na 22.15 uur. De bromfietser reed over de Westzijde en werd halverwege op de kruising met de Vincent van Goghweg van rechts aangereden door een automobilist. De bromfietser kwam ten val, schoof over het wegdek en klapte met zijn hoofd tegen een verkeersbord. De automobilist reed door, stopte verderop eventjes, maar vervolgde daarna zijn of haar weg over de Vincent van Goghweg in de richting van de Provicialeweg.

De bromfietser is naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht, waar onder andere een lichte hersenschudding werd vastgesteld. Ook de scooter is behoorlijk beschadigd. De doorrijder reed in een witte bedrijfsauto, vermoedelijk een Volkswagen Caddy, of een soortgelijke auto. De politie verzoekt de doorrijder of getuigen zich te melden via 0900-8844.

Brand in voormalige pizzeria

Koog aan de Zaan, 3 mei 2007, 23:24 uur

In een voormalige pizzeria aan de Raadhuisstraat in Koog aan de Zaan heeft door onbekende oorzaak een brand gewoed. De melding kwam even voor half twaalf donderdagavond binnen. De brandweer rukte uit met drie wagens naar het leegstaande pand. De politie heeft het pand laten afdichten en de huurder in kennis gesteld.

Man meldt zich na mishandeling ex

Purmerend, 4 mei 2007, 01:51 uur

Een 60-jarige Purmerender heeft zich vrijwillig aan het politiebureau gemeld nadat hij zijn 47-jarige ex-vrouw heeft mishandeld. De vrouw was samen met een vriend op weg naar huis toen ze in een steeg vlak bij haar woning haar ex-man tegenkwam. Er ontstond een
woordenwisseling en de 60-jarige man zou zijn ex hebben geduwd en geslagen. De vriend belde de politie die vervolgens een ambulance liet komen. De vrouw is met diverse verwondingen in het gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De politie ging naar het huis van de verdachte, maar trof hem daar niet aan. Kort daarna meldde de man zich vrijwillig. Hij is verhoord en in de cel opgesloten.

Jongens stelen buitenboordmotor

Edam, 4 mei 2007, 04:26 uur

De politie heeft drie jongens uit Edam aangehouden in de leeftijd van 15, 18 en 20 jaar op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor. Een getuige zag het drietal tegen half vijf 's nachts met peddels overvaren in de richting van de Burgemeester Versteeghsingel. Aan de overkant stapte het drietal uit het bootje, waarbij een jongen nog uit het water viel en op de kant werd geholpen. De motor werd van de boot afgehaald. De getuige belde met de politie die met meerdere eenheden een zoektocht startte. Na een achtervolging konden de drie worden aangehouden. Ze zijn allen verhoord en ingesloten. Ze verklaarden dat het bootje van een vriend van hen was en dat ze een geintje wilden uithalen.

Laatst gewijzigd 04-05-2007 16:38 | © Politie Zaanstreek-Waterland |