Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen, 04-05-2007

Politie onderzoekt inbraken
ASSEN - Tussen donderdag 23.30 uur en vrijdag 00.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Blokmakerstraat. Het is nog niet bekend wat precies is weggenomen. De schade bedraagt ongeveer ¤ 1200,-. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. (BPS 07-137146) ORANJE - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een pretpark aan de Nummer. Wat de buit is geweest, wordt nog uitgezocht. Door een deur te vernielen, wist men binnen te komen. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-137161)

Bekeuring wegens openbaar dronkenschap

ASSEN - De politie heeft donderdagavond een 46-jarige man uit Assen aangehouden wegens openbaar dronkenschap. De man was aan de Peelo voor diverse auto's gesprongen, aldus getuigen. De man verkeerde onder invloed, is verhoord en kreeg een boete opgelegd. (BPS 07-137081)

Jongeman bekeurd wegens belediging
EMMEN - Een 19-jarige jongen uit Emmen is donderdagmiddag bekeurd aan de Dillen. De politie had daar een gebied afgezet met linten, vanwege een brand in een woning in een flatgebouw. De 19-jarige jongen wilde onder het lint doorlopen totdat een agent hem vroeg achter het lint te blijven. Kort daarna stapte hij wederom onder het lint door. Toen werd hem meegedeeld dat hij zou worden aangehouden als hij nogmaals binnen het afgezette gebied probeerde te komen. De Emmenaar schold daarop de agent uit en kreeg een boete wegens belediging. (BPS 07-137060)

Man krijgt verbalen voor meerdere overtredingen
MEPPEL - Een 19-jarige jongen uit Zwartsluis is donderdagmiddag aan de Werkhorst bekeurd. De man reed in een auto met aanhanger en in de bochten schoof de lading behoorlijk heen en weer. Na controle bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs E. Bovendien bleken de remlichten van de aanhangwagen niet te werken, zat er geen losbreekreminrichting aan en waren de banden glad. De bestuurder had zijn rijbewijs niet bij zich met als gevolg dat deze overtredingen hem diverse verbalen opleverden. De man kreeg een verbod om op deze manier verder te rijden. (BPS 07-137066)

Politie controleert in het verkeer
ASSEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 51-jarige man uit Assen bekeurd wegens te hard rijden. De man reed in zijn personenauto op de A28 met een snelheid van 170 km/uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-137142) EELDE - Agenten hebben donderdagmiddag drie automobilisten aan de Burgemeester Legroweg bekeurd wegens het rijden zonder gordel. (BPS 07-137026) EMMEN - De politie heeft donderdagmiddag op de Hondsrugweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden (3x) en het niet dragen van een gordel (2x). Agenten hebben van 60 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-137049) COEVORDEN - De politie heeft donderdagavond op diverse locaties in Coevorden gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Twee bestuurders werden betrapt met de lasergun toen ze te hard reden. Veertien bestuurder reden zonder gordel. Ook tijdens deze controle is van 60 bestuurders een blaastest afgenomen. Wederom geen bestuurders die te veel hadden gedronken. (BPS 07-137100) MEPPEL - De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige bromfietser bekeurd. Hij reed zonder helm, kenteken en vezekering op een bromfiets over de Werkhorst. De bromfiets is inbeslaggenomen. (BPS 07-137044) EMMEN - Een 18-jarige heeft donderdagmiddag drie verbalen gekregen van een motorrijder. De jongeman uit Emmen reed op zijn bromfiets zonder helm en ging er vandoor bij het zien van de motoragent. Uiteindelijk is hij in het centrum van Emmen staandegehouden. Hij kreeg bekeuringen voor het niet dragen van een helm, het rijden in het centrum van Emmen op plaatsen waar het niet is toegestaan en het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs. De bromfietser kreeg tevens een waarschuwing voor zijn gevaarlijke rijgedrag in combinatie met de drukte in het centrum. (BPS 07-137044) EMMEN - Een 25-jarige man uit Emmen kreeg donderdagavond drie bekeuringen wegens het rijden zonder helm, het rijden zonder verzekering en het rijden met een vals kentekenplaats. De jongeman werd door agenten gezien op de Zuidbargerstraat en kreeg een stopteken. Hij ging er echter vandoor, maar kon daarna alsnog zijn bekeuringen in ontvangst nemen. (BPS 07-137106)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.