Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 mei 2007

Politie op zoek naar schennispleger

ROOSENDAAL: De politie is op zoek naar een schennispleger die donderdag in de wijk Westrand actief is geweest. Een man zou daar aan verschillende kinderen zijn geslachtsdeel hebben laten zien.

Tegen 19:00 uur donderdagavond kwam er een melding binnen van een moeder. Die had gezien dat een man een brandgang in liep, waarna enkele jonge kinderen ook zijn kant opliepen. De vrouw vertrouwde het niet, riep naar de kinderen en liep er ook naar toe. Hierop zette de onbekende man het meteen op een lopen. Van de kinderen begreep de vrouw dat de man met zijn broek op de enkels zijn geslachtsdeel had getoond aan de kinderen, waarbij hij zichzelf mogelijk ook bevredigde. De politie heeft meteen met enkele eenheden in de omgeving gezocht, maar de man niet gevonden.

Eerste gesprekken met bewoners uit de wijk wezen uit dat de schennispleger mogelijk al rond 14:00 uur actief is geweest in de wijk. Onduidelijk is wat hij toen heeft gedaan. De politie neemt de zaak hoog op en wil de schennispleger aanhouden. De politie is daarop op zoek naar ouders wiens kinderen de man mogelijk gezien hebben. Met meerdere verklaringen ontstaat een beter beeld van de verdachte en leidt het tot eventuele aanknopingspunten voor verder onderzoek.

Het signalement van de dader luidt:


- Blanke man

- Mager postuur

- Ongeveer 185 190 cm lang

- Ongeveer 40 jaar

- Kort grijs bruin haar

- Mager gelaat

- Zonnebril op

- De man droeg een korte broek, mogelijk lichtkleurig met zakken aan zijkant, geel t-shirt met zwart erin. Droeg voorts zwarte sportschoenen

- De man had een rugzak op zijn rug.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond rond 23:15 uur in een woning in de wijk Kalsdonk een 32-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens huiselijk geweld. Agenten waren even daarvoor na een melding naar de woning gereden en zagen door het raam de mishandeling nog plaatsvinden. Ze zagen dat de latere verdachte zijn vrouw steeds hardhandig vastpakte en dat de vrouw zich probeerde los te trekken. Ook was het in de woning een chaos. Nadat de deur van de woning werd opengemaakt lukte het de agenten om de man aan te houden. Van de vrouw is een aangifte opgenomen. Daarin verklaarde ze dat ze eerder die dag ook geslagen was door haar man. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Mishandelaar aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:30 uur een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom in zijn woning aangehouden. Dit gebeurde nadat duidelijk werd dat hij een 16-jarige jongen uit Poortvliet meerdere keren in zijn gezicht zou hebben geslagen. De mishandeling vond plaats op de Argolaan, even na 15:00 uur. Aanleiding voor de mishandeling was een ruzie eerder op de dag. Na verhoor is de jongen op vrije voeten gesteld. Over de straf voor de verdachte zal nog worden besloten.

Winkeldievegges aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag rond 17:15 uur in de Roselaar een 17-jarig meisje uit Zevenbergen en een 18-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. De twee zouden uit verschillende winkels schoenen en kleding hebben gestolen. Dit werd opgemerkt door personeel van een van de winkels. De twee zijn in verzekering gesteld. Mogelijk dat er in deze zaak nog meer aanhoudingen volgen.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: De politie heeft vrijdagochtend rond 03:45 uur op de Rijksweg A17 bij Zevenbergen een 50-jarige automobilist uit Moerdijk aangehouden. De man bleek zijn voertuig te besturen terwijl hij onder invloed van alcohol was. Een test wees op een waarde van 825 ug/l waar een maximale waarde is toegestaan van 220 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Auteur: Manfredi Mauro