Gemeente Rotterdam moet werkzaamheden aan de Oude Haven staken

PERSVERKLARING
De President van de rechtbank Rotterdam heeft vandaag in kort geding de gemeente Rotterdam bevolen de werkzaamheden aan de Oude Haven stil te leggen.

Het gaat om het werk aan de kademuur van de Gelderse Kade. De horeca-ondernemers aan de Oude Haven hadden om een verbod gevraagd, omdat de gemeente bleef weigeren maatregelen te treffen tegen de overlast die de bezoekers van de terrassen aan de Oude Haven ondervinden. De President heeft de gedupeerde ondernemers in het gelijk gesteld en alle luidruchtige werkzaamheden na 12 uur 's middags verboden, op straffe van een dwangsom van EUR 10.000 per dag.

De ondernemers zijn blij dat zij dankzij de uitspraak weer het door hen gewenste niveau van gastvrijheid kunnen bieden. Tegelijkertijd betreuren ze dat het zover heeft moeten komen. Zij hebben steeds het overleg met de gemeente gezocht, maar de gemeente bleek niet tot enige concessie bereid. De ondernemers beschouwen het opleggen van een dwangsom aan de gemeente dan ook als een blijk van afkeuring door de President van de opstelling van de gemeente.


Noot voor de redactie (