B EN W BERICHTEN 2007 - 16 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 1 mei

Burgemeester

1. (01-05) Het college heeft besloten om net als in voorgaande jaren een subsidie van E 36.300,- beschikbaar te stellen aan de Stichting Rotterdams Comité ter Behartiging van Nationale Belangen voor de organisatie van Koninginnedag en Bevrijdingsdag 2007 in Rotterdam.

2. (01-05) Het college gaat ermee akkoord dat de Stichting Stadsmuziek een subsidie krijgt voor het organiseren van een concertserie in de Burgerzaal van het stadhuis voor het jaar 2007.

3. (01-05) Het college heeft besloten de instellingen in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg door middel van een brief te attenderen op een circulaire van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het betreft een circulaire op het gebied van bouwveiligheid en brandveiligheid van zorginstellingen. De brief is ook een vooraankondiging van de controles van deze instellingen in het kader van het handhavingsprogramma.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (01-05) Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om de huisvestingsmogelijkheden van de Stichting Cosmicus in de deelgemeente Charlois te onderzoeken. De Stichting Cosmicus wil op 1 augustus 2008 een nieuwe algemeen bijzondere basisschool in de deelgemeente Charlois starten. De huidige belangstelling voor het algemeen bijzonder basisonderwijs in deze wijk is 5,7%. Dit betekent dat de school levensvatbaar is. De wettelijke stichtingsnorm is 305 leerlingen. Het verwachte aantal aanmeldingen in Charlois ligt hier ruim boven.

2. (01-05) Het college heeft besloten om Proper-Stok definitief de opdracht te geven om voor de multifunctionele accommodatie Parkkwartier Katendrecht als ontwikkelaar op te treden. In het project Parkkwartier Katendrecht is de realisatie van ongeveer 200 woningen en publieke voorzieningen gepland. Proper-Stok BV realiseert de woningen voor eigen rekening en risico.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (01-05) Het college heeft kennis genomen van het verslag van de wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte van zijn deelname aan de conferentie 'Integratie door Sport' in Stuttgart van 21 tot 23 januari jl. Tijdens de conferentie werd de titel European Capital of Sport' officieel aan Stuttgart overgedragen. Alle (voormalige) Europese sporthoofdsteden, waaronder Rotterdam, waren uitgenodigd om de conferentie bij te wonen en een inleiding te verzorgen.

2. (01-05) Het college heeft E 326.016,-- beschikbaar gesteld. voor de voorbereidingskosten voor het opknappen van de Spoor- en Provenierssingel. Het geld komt uit het Groeifonds buitenruimten.

3. (01-05) Het college heeft het actieprogramma van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit (RAL) 2007-2010 vastgesteld. Dit actieprogramma leidt tot een versnelde verbetering van de luchtkwaliteit in Rotterdam. Bovendien levert het programma een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van Rotterdam aan het Energy and Climate Program. Veel maatregelen die een gunstig effect hebben op de luchtkwaliteit zijn immers ook goed voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Het actieprogramma bestaat uit ca. 35 concrete maatregelen, onderzoeken en acties om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voor de uitvoering van het actieprogramma stelt het college E 13, 8 miljoen beschikbaar. Samen met eerder beschikbaar gestelde middelen door college en Rijk is daarmee tot nu toe ca. E 28 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van het programma.

4. (01-05) Het college heeft de Uitvoeringsregels geldstromenbeheer 2007 vastgesteld.

5. (01-05) Het college heeft besloten de Sponsorgroep Sparta decharge te verlenen. Het college heeft vastgesteld dat de groep sponsors heeft voldaan aan alle verplichtingen uit de overeenkomst tussen Sparta, de Sponsorgroep en de gemeente Rotterdam van juni 2003. De driejarige overeenkomst is daarmee beëindigd.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (01-05) Het college heeft besloten om een bezwaar met betrekking tot een bouwvergunning ongegrond te verklaren en het bestreden besluit te handhaven.

2. (01-05) Het college heeft besloten de naar voren gebrachte zienswijze tegen het verzoek om vrijstelling voor het bouwen van een kantine aan de Pastoriedijk 475, ongegrond te verklaren en de procedure voort te zetten.

3. (01-05) Het college heeft besloten de naar voren gebrachte zienswijzen tegen het verzoek om vrijstelling voor het woningbouwplan aan de Eendrachtsstraat ongegrond te verklaren en de procedure voort te zetten.

4. (01-05) Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld het gewijzigde bestemmingsplan 'Bospolder Tussendijken' vast te stellen.

5. (01-05) Het college heeft regels vastgesteld over de betalingswijze van kosten die te maken hebben met buitenlandse dienstreizen van bestuurders en ambtenaren.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (01-05) Het college van B en W heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de motie van Verwijs, Van Heemst en Duys inzake Ketenaanpak als afgedaan te beschouwen. Deze motie verzoekt het college de raad te informeren over de wijze waarop gemeentelijke organisaties begeleid worden bij de interne reorganisatie bij het overgaan op ketenmanagement. Daarnaast betreft de motie het verzoek om organisaties die uitblinken in de uitvoering binnen een ketenaanpak 'in het zonnetje te zetten', bij voorkeur op voordracht van burgers. Ketenaanpak is een manier van werken die de organisatie van afzonderlijke diensten overstijgt. De strekking van de motie is in lijn met al eerder ingezet collegebeleid..

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid

1. (01-05) Het college heeft besloten rechtsvordering in te stellen op grond van de Algemene Bijstandswet en de Invoeringswet Wet werk en bijstand voor een totaalbedrag van E 102.266.

2. (01-05) Het college gaat akkoord met het voorstel tot wijziging van de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand. Artikel 38 over werkgeverssubsidies komt te vervallen. Het college van B en W legt het voorstel voor aan de gemeenteraad.

Schriftelijke vragen

(01-05) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer A. Bonte (Groen Links) d.d. 2 april 2007 inzake wachttijden fietsverkeerslichten. . De heer Van Schaik over de aanpak van agressieve jongeren. . Mevrouw Duys (CDA) inzake de starterslening. . De heren Baran en Van Muijen (PvdA) met betrekking tot 'dark numbers' voortijdig schoolverlaten.


---- --