Circuit Park Zandvoort


---

FIA WK Toerwagens naar Circuit Park Zandvoort

ZANDVOORT - Van 4 tot en met 6 mei is het FIA WK Toerwagens te gast op Circuit Park Zandvoort voor de eerste Europese race van het seizoen. Daarmee wordt er voor het eerst sinds 1985, toen de laatste Formule 1-Grand Prix op het circuit in de duinen plaatsvond, weer een evenement voor een officieel wereldkampioenschap van de mondiale autosportfederatie FIA op Circuit Park Zandvoort verreden. Met fabrieksdeelname van BMW, Chevrolet en SEAT en tal van sterke privéteams, waaronder met Alfa Romeo, heeft het FIA WK Toerwagens, doorgaans afgekort tot WTCC (World Touring Car Championship) zich sinds de start in 2005 ontwikkeld tot een sterk en populair kampioenschap, dat wordt gekenmerkt door spectaculaire races.

Naast het wereldkampioenschap Formule 1 en de mondiale titelstrijd in de rallysport is het FIA WK Toerwagens één van de drie officiële wereldkampioenschappen in de autosport die door de FIA wordt georganiseerd. Er wordt gereden met tweeliter toerwagens volgens het internationaal geldende Super 2000-reglement. Het kampioenschap werd in 2005 in het leven geroepen als opvolger van het EK Toerwagens. Naast de FIA is de pan-Europese televisiezender Eurosport een van de stuwende krachten achter het WK Toerwagens. Eurosport verzorgt live-uitzending van alle wedstrijden en speelt daarnaast een rol in de marketing en promotie.

Het WK Toerwagens 2007 gaat op 11 maart van start in het Braziliaanse Curitiba. Daarna is Circuit Park Zandvoort op 6 mei de eerste Europese locatie op de kalender, die in totaal elf evenementen omvat. Andere Europese wedstrijden vinden plaats op onder andere de circuits van Brands Hatch (GB), Oschersleben (D), Monza (I) en Valencia (E), plus twee nieuwe stratenraces in Pau (F) en Porto (P). De finale van het seizoen wordt traditioneel eind november verreden op het stratencircuit van Macau. Per weekend zijn er twee wedstrijden over een afstand van zo'n vijftig kilometer. De uitslag van de eerste race is bepalend is voor de startopstelling van de tweede wedstrijd, met een omgekeerde startvolgorde voor de eerste acht rijders. De winnaar van de eerste race start in de tweede race dus vanaf de achtste plaats, wat voor heel wat spektakel zorgt.

Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, is verheugd over de komst van het WTCC als internationaal toonaangevende serie: "We zijn erg blij dat we dit spectaculaire wereldkampioenschap voor de komende drie jaar op ons circuit mogen ontvangen,"aldus Ernst.

Het WTCC-weekend zal het eerste weekend zijn van een viertal internationale topevenementen op het Circuit Park Zandvoort. Zo vindt in juni de Masters of Formula 3 plaats. Eind juli zal het DTM-circus weer neerstrijken op het Zandvoortse duinencircuit en eind september wordt voor de tweede maal de A1 Grand Prix of Nations gehouden. Het Circuit Park Zandvoort verzorgt het programma rondom de races van het WTCC.

Doc Word document
Grootte: 33.5K bytes


* Overzicht alle persberichten 2007

© Copyright 2006 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. |