Ingezonden persbericht


SIZIN

Persbericht

OPROEP AAN ALLE BUURTBEWONERS!

Stille tocht en een discussie.

De multiculturele vereniging ASSADAAKA
nodigt u uit op 4 mei a.s. deel te nemen aan
de DODENHERDENKING.

Het landelijke thema van dit jaar luidt:

"Vrijheid, grondrechten en veiligheid"

Traditioneel getrouw op 4 mei herdenking organiseert de Multiculturele vriendschapsvereniging in Nederland Assadaaka in samen werking met Comité Onze Hoop en Stichting Interculturele Zorg consument In Nederland (SIZIN) een jaarlijkse Stille Tocht met aansluitend een themabijeenkomst in buurthuis de Meevaart.

De stille tocht vindt plaats vanuit de Meevaart in de Balistraat 48 a naar de Cerramplein. Deelnemers uit verschillende kerken, moskeeën hebben hun medewerking toegezegd en zullen gezamenlijk een krans neerleggen bij de gedenksteen op het Ceramplein.

Vrijheid maak je met elkaar is het thema annex motto dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei in de beleidsperiode 2006-2010 hanteert. De luide roep om meer veiligheid vindt zijn echo in de mogelijke inperking van grondrechten die onze vrijheid waarborgen (recht op privacy, vrije meningsuiting, gelijke behandeling e.d.). Deze handreiking is voor iedereen die rondom herdenking en viering op een of andere manier aandacht wil besteden aan het motto Vrijheid maak je met elkaar en de invalshoek voor 2007.

Om 18.30 uur wordt verzameld in de Meevaart met koffie en thee. Dan volgt de stille tocht naar het Ceramplein. Aansluitend vindt rond 20.30 uur in de Meevaart een discussiebijeenkomst plaats.

Viering van bevrijdingsdag

Op 6 mei 2007 gaan de drie organisaties de Multiculturele vriendschapsvereniging in Nederland Assadaaka, Comité Onze Hoop en Stichting Interculturele Zorg consumenten In Nederland (SIZIN) samen een bijeenkomst organiseren in het kader van bevrijding.

Het thema is:

Nederland werd bevrijd op 5 mei 1945!

Programma:

19.00 tot 19.30 uur Aanvang met koffie/thee
19.30 tot 19.45 uur Opening door Ahmed El Mesri
19.45 tot 20.30 uur Discussie
20.30 tot 20.45 uur Pauze koffie/thee informele kennismaking 20.45 tot 21.30 uur Vervolg discussie
21.30 uur Afsluiting

Komt allen!

P.S.,