Ingezonden persbericht


PERSBERICHT CULTUUR/MEDIA/RTV
Maandag 26 maart - 10.30 uur

http://www.playfestival.be

--

Clayborn, Elstar, Melomanics en Silence is Sexy op Play Festival LiveXS met Locals Only! naar België

LiveXS Popmagazine gaat met Locals Only! voor het eerst de Belgische grens over. Terwijl in Nederland een nieuwe lichting eigenbeheer- bands in afwachting is van de bekendmaking van de verkiezingsuitslag van Dommelsch Locals Only! 2007, zullen de meest succesvolle Local Heroes van de afgelopen jaren te zien zijn tijdens de tweede editie van het Play Festival in Hasselt. LiveXS gaat haar informerende functie in het komende seizoen ook in België meer onder de aandacht brengen.

LiveXS Popmagazine organiseert op vrijdagavond 4 mei haar eerste showcase-avond in België. Clayborn, Elstar, Melomanics en Silence is Sexy doen allemaal een optreden in de Zwarte zaal van Kunstencentrum België. Alle vier de bands tourden al intensief in het kader van Dommelsch Locals Only! on Tour met LiveXS door de Nederlandse popzalen. De vier groepen hebben recent nieuw materiaal onder de aandacht te brengen. LiveXS nodigt voorafgaand aan de showcase programmeurs en marketingmedewerkers van popzalen en festivals uit Nederland en Vlaanderen uit voor een kennismakingsborrel om de rol die LiveXS kan spelen onder de aandacht te brengen.

De LiveXS Locals Only!-showcase op vrijdag 4 mei is de eerste live- activiteit van het grootste popmagazine van de Benelux buiten Nederland. Silence is Sexy zal na het in acht nemen van twee minuten stilte in het kader van Dodenherdenking de aftrap verrichten om 20.02 uur. Locals Only! is niet de enige activiteit van LiveXS in België. Aankomend weekend organiseert LiveXS in samenwerking met Eastpak ook al de signeersessies tijdens het tweedaagse Groezrock in Meerhout. LiveXS is mediapartner van zowel Groezrock als de tweede editie van het Play Festival. Ook op de tweede festivaldag op zaterdag 5 mei zal LiveXS aanwezig zijn in popzaal Muziekodroom in Hasselt.

Al twee jaar wordt LiveXS Popmagazine verdeeld via de bekende poppodia en platenspeciaalzaken in België. Inhoudelijk heeft LiveXS in de bijna 12 jaar van het bestaan al veel aandacht geschonken aan Vlaamse bands. Radioprogramma NightLiveXS heeft regelmatig Vlaamse bands als Mint, Absynthe Minded, Mintzkov en Sioen te gast. De podcast van de wekelijkse uitzending op KXradio heeft veel Belgische gebruikers. LiveXS Digitaal (www.livexsdigitaal.be) trekt momenteel zelfs al bijna 40 procent van haar online-lezers uit de groep livemuziek-liefhebbers in België. Ook de programmering van de jaarlijkse NightLiveXS Awards ceremony in Paradiso Amsterdam is voor een aanzienlijk gedeelte opgebouwd rondom Vlaamse groepen en had in februari 2007 met het optreden van Daan zelfs haar muzikale hoogtepunt.

Als de gids van popfestivals in de Benelux heeft LiveXS ook in België een flinke groei doorgemaakt. In de aankomende edities van LiveXS staan bijvoorbeeld de Belgische festivals Rock Werchter, Schwung, Groezrock, Pukkelpop, Dour, Graspop Metal Meeting, Dranouter en zelfs het nieuwe festival Red Rock in Luxemburg centraal. LiveXS Mei zal aanstaande woensdag op de deurmat van abonnees vallen en is vanaf vrijdag 27 april gratis verkrijgbaar op ruim 1500 verdeelpunten in Nederland en België.

--