Gemeente Nuth


Dodenherdenking in de gemeente Nuth

Op 4 mei a.s. vindt landelijk de dodenherdenking plaats met als thema Vrijheid, grondrechten en veiligheid. Bij de dodenherdenkingen in de gemeente Nuth worden de slachtoffers van deze gemeente speciaal herdacht. Om 20.00 uur zal in geheel Nederland twee minuten stilte in acht worden genomen.

Kerkdorp Nuth
19.00 uur een interkerkelijke viering in de Bavokerk. 19.40 uur stille tocht naar het monument bij het gemeentehuis waar een korte herdenking plaatsvindt, met kranslegging en spelen van de Last Post. 20.15 uur voor de deelnemers aan de herdenking is er in het gemeentehuis gelegenheid voor het drinken van een kop koffie. De heer Suppers, loco-burgemeester, maakt dan de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd en gedichtenwedstrijd bekend en hij reikt de prijsjes uit. Verder kunt u met de schrijfgroep Nuth van Amnesty International brieven ondertekenen en versturen naar gevangenen of anderen van wie de mensenrechten worden geschonden.

Kerkdorp Hulsberg
Herdenking in Hulsberg
19.30 uur korte plechtigheid bij het monument bij het klooster aan de Schoolstraat, met kranslegging en korte toespraak door pastoor Ubachs.

Kerkdorp Wijnandsrade
18.00 uur gebedsdienst in de parochiekerk H. Stephanus, Wijnandsrade met aansluitend een korte plechtigheid bij de gedenkplaat nabij het oude kerkhof. De plechtigheid houdt in een gebed door pas-toor L'Ortije, muziek, 2 minuten stilte en een bloemenhulde. Einde 18.40 uur.

Winkeltijdenwet
Op 4 mei moeten de winkels na 19.00 uur gesloten zijn voor het publiek.