Gemeente Hengelo

Stille Tocht en Bevrijdingsdag

Op zaterdag 5 mei vieren wij Nationale Bevrijdingsdag. Op de vooravond daarvan, op vrijdag 4 mei, worden in Hengelo de slachtoffers van de laatste wereldoorlog en alle offers van geweld, herdacht.

Stille Tocht

Vrijdag 4 mei om 19.40 uur vertrekt de Stille Tocht vanaf het Mitchamplein via de Deldenerstraat en de Langestraat naar het herdenkingsmonument op het Burgemeester Jansenplein voor de traditionele dodenherdenking om 20.00 uur. De Hengelose Christelijke Harmonie zorgt voor een passende muzikale omlijsting. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Daarna legt het gemeentebestuur een krans. Vervolgens is er gelegenheid tot het leggen van bloemen en kransen bij het herdenkingsmonument.

Herdenkingsbijeenkomst

Ook dit jaar wordt een korte herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Lambertusbasiliek. Omstreeks 20.15 uur, na de stilte en de kranslegging bij het herdenkingsmonument, kunnen stadgenoten hier bijeen komen om zich te bezinnen op de bezetting van stad en land, op ellende tijdens de bezetting en op de bevrijding.