Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER HERMAN DE CROO

IS GOD A DJ ?

HET SCHOLIERENPARLEMENT DEBATTEERT IN DE KAMER OVER GEBRUIK EN MISBRUIK VAN RELIGIE

VRIJDAG 4 MEI 2007 VANAF 8 UUR 45
---

Jaarlijks vindt de overkoepelende slotzitting van het Scholierenparlement plaats in het Federaal Parlement en het Vlaams Parlement onder leiding van de organisatie Globelink vzw.
Dit jaar is het thema "Godsdienst & Cultuur" aan de orde. In de Kamer bespreken de jongeren: "Gebruik en misbruik van religie".

Tijdens de voormiddag zullen vanaf 9.30 uur een tweehonderdtal jongeren tussen 16 en 18 jaar in zes commissies het thema ten gronde bestuderen. Politici en externe deskundigen begeleiden de commissiewerkzaamheden. De bedoeling is de ontwerpteksten te bespreken en voorstellen van resolutie te formuleren.

Om 14.30 uur start de plenaire vergadering in het halfrond van de Kamer. Kamervoorzitter De Croo komt dan de jongeren aanmoedigen. Daarna zullen de teksten voorbereid in commissie aan een kritische toets onderworpen worden. Tenslotte zullen de jongeren over de ontwerpresoluties van de commissies stemmen.

Het einde van de zitting is om 16.30 uur voorzien.

Het scholierenparlement is een eigentijds simulatiespel om jongeren wegwijs te maken in het politieke beleid en de wereldproblemen.

PERS De pers wordt hartelijk uitgenodigd dit evenement bij te wonen. Vanaf 9 uur: Natieplein - peristylium
Vanaf 9.30 uur: commissievergaderingen in de commissiezalen van de Kamer Om 14.30 uur: halfrond van de Kamer.

Ingang: Natieplein.

Brussel, 30 april 2006.

Kamer van volksvertegenwoordigers ­ 1008 Brussel D. Van den Bossche Tel.02/549.81.77 ­ Fax: 02/549.83.02 ­ Email: dominique.vandenbossche@dekamer.be cm