Gemeente Hilversum

Dodenherdenking


1 mei 2007
In het kader van de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2007 heeft de Werkgroep Herdenking mei '40-'45, op verzoek van het college van burgemeester en wethouders van Hilversum, ook dit jaar een programma samengesteld.

Op 4 mei start de dodenherdenking met de bezinningsbijeenkomst in de Burgerzaal van het raadhuis. De aanvang is om 19.00 uur precies (na 19.00 uur is de zaal gesloten). Deze bijeenkomst vormt de inleiding op de feitelijke dodenherdenking om 20.00 uur bij het Verzetsmonument.

In aansluiting op de bezinningsbijeenkomst begint om 19.30 uur de Stille Tocht. De stoet vertrekt van voor het raadhuis en volgt de route over de Oude Eghweg, 's-Gravelandseweg, Kerkbrink, Vaartweg, Valkenhoflaan, Torenlaan naar het Rosarium. Iedereen wordt opgeroepen zich onderweg aansluiten.

Bij het Verzetsmonument in het Rosarium zal even voor acht uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Met deze twee minuten stilte zal de feitelijke dodenherdenking plaatsvinden, gevolgd door het leggen van kransen en zal de tocht in de gelegenheid worden gesteld langs het Verzetsmonument te lopen.

Voor nadere informatie over het programma kunt u contact opnemen met het secretaris van de Werkgroep, de heer J.B. de Lange; tel: 035 - 629 2714.

De Stichting De Hof, beheerster van de oude begraafplaats Gedenkt te Sterven legt op 4 mei bloemen bij de gedenkstenen die aan de Tweede Wereldoorlog herinneren. De stichting nodigt ook anderen uit "om samen stil te staan bij hen die nimmer vergeten mogen worden". Daarvoor kan men om 12.00 uur bijeenkomen tegenover de toren van de Grote Kerk aan de Oude Torenstraat.