Persuitnodiging:

Persbriefing klimaatrapport IPCC

Op vrijdag 4 mei presenteert het klimaatpanel van de Verenigde Naties, het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) een nieuw rapport over mogelijke maatregelen om klimaatverandering te beperken. Het ministerie van VROM organiseert vrijdagochtend om 10.00 uur een persbriefing op het ministerie. Minister Cramer (milieu) en Bert Metz van het Milieu- en Natuurplanbureau geven een toelichting op het klimaatrapport. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.

Het kabinet heeft ambitieuze doelen geformuleerd om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen: 30% minder broeikasgassen, 2% energiebesparing per jaar en 20% hernieuwbare energie in 2020. Momenteel wordt uitgewerkt wat deze doelen betekenen voor de verschillende sectoren.

Bert Metz van het Milieu- en Natuurplanbureau geeft vanuit Bangkok via een videoverbinding een toelichting op het klimaatrapport. Bert Metz is co-voorzitter van werkgroep III van het IPCC, die het rapport heeft uitgebracht.

Het IPCC rapport is opgesteld door internationaal team van 160 auteurs. Het rapport over de mogelijke maatregelen is het derde rapport. In februari is een rapport gepubliceerd over de invloed van de mens op het klimaatsysteem en in april kwam een rapport uit over de gevolgen van klimaatverandering. Op 16 november volgt een synthese rapport. Elke vijf jaar publiceert het IPCC rapporten die een overzicht geven van de kennis op klimaatgebied.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed