Ingezonden persbericht


Blinden luisteren gemakkelijk naar informatie via internet.

De Orion webbox is een revolutionaire stap om informatie voor iedereen toegankelijk te maken en dit alles zonder dat er nog een computer bij nodig is. Slechts enkele knoppen telt dit apparaat en alles wat je doet wordt uitgesproken. Vooral oudere slechtzienden en blinden die niet met een computer kunnen of willen omgaan zijn hiermee geholpen. Op deze manier kunnen ze gemakkelljk gesproken boeken ophalen en beluisteren, maar ook tijdschriften (van de Margriet tot Voetbal International) en kranten. Verder werkt de Orion Webbox ook als internetradio, waardoor vele radio-zenders letterlijk onder handbereik zijn. Zo kan iemand naar het dialect uit zijn jeugd luisteren via Radio Twente, terwijl hij al jaren in de Randstad woont waar deze lokale omroep niet in de ether zit.

In het Beleyes Servicepunt (de enige winkel van, voor en door slechtzienden en blinden in heel Europa) bieden wij u dit weekend de gelegenheid zich eens uitgebreid vrijblijvend te laten informeren over dit wonder der techniek. Op 4 en 5 mei zijn medewerkers van Solutions Radio (de bedenker van de Orion Webbox) de hele dag bij Beleyes om u hier alles over te vertellen en te laten horen. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 17.00

Tot ziens in het Beleyes Servicepunt,

Beleyes Servicepunt
Hoofdweg 135
1057 CN Amsterdam
020 - 777 68 07
Tram 17 en bus 15 (halte Postjesweg) en bus 18 (halte Hoofdweg) www.beleyes.nl of http://webshop.beleyes.nl

PS Wij zouden het erg leuk vinden als u redactionele aandacht aan de Orion Webbox wilt besteden. Ook na dit weekend kunt u uiteraard bij ons terecht met vragen over de Orion Webbox of andere informatie over (hulpmiddelen voor) visueel gehandicapten.


---- --