Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van vrijdag 4 mei

Fryslân, 04-05-2007 o Politieberichten van donderdag 3 mei 07.00 uur t/m vrijdag 4 mei 07.00 uur.

Lemmer: politie onderzoekt overval op speelhal
De politie is op zoek naar de daders van een overval op een speelhal aan de Vuurtorenweg. Woensdagavond omstreeks 23.00 uur kwamen drie gemaskerde mannen de speelhal binnen. Ze bedreigden de medewerker en zes bezoekers met een vuurwapen en eisten geld. Eén van de overvallers haalde het geld uit de kassa en stopte het in een tas. Hierna vertrokken de drie, vermoedelijk met de auto. Door de politie is direct een onderzoek gestart. De daders werden niet meer aangetroffen. Door de technische recherche is een sporenonderzoek ingesteld. Vanochtend is gestart met een buurtonderzoek. Getuigen die kort voor, tijdens of na de overval iets of iemand hebben gezien in de omgeving van de Vuurtorenweg of anderszins informatie hebben, worden verzocht zich te melden bij te politie via 0900 - 8844.

Heerenveen: jongen na vandalisme aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag aan het Heidemeer een 16-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen aangehouden op verdenking van vandalisme. Een agent zag dat de jongen een vuilnisbak kapot probeerde te trappen. Door het getrap was het vuilnis op de grond verspreid. De jongeman kreeg een bekeuring.

Damwoude: autospiegels vernield
De politie heeft donderdagochtend diverse aangiftes opgenomen van vernieling van autospiegels. In de nacht van woensdag op donderdag werden op de Hoofdweg van ongeveer tien autos de spiegels beschadigd. De politie stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: aanhouding na belediging en verzet
De politie heeft donderdagmiddag in het bureau aan de Gardeniersweg een 33-jarige Leeuwarder aangehouden na belediging en verzet. De man kwam schreeuwend het politiebureau binnenlopen en bedreigde een politiefunctionaris. Hij uitte beledigingen en maakte met een sleutelbos prikkende bewegingen naar een politieman. De man is aangehouden en pleegde daarbij verzet. De verdachte is verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt voor belediging, mishandeling, verzet en bedreiging. Hij is daarna weer in vrijheid gesteld.

Formerum: snorfietser gewond door eenzijdig ongeval
De politie heeft woensdagavond aan de Formerum hulp verleend tijdens een eenzijdige aanrijding waarbij een bromfietser gewond raakte. Het snorfietser, een 39-jarige inwoner van de gemeente Terschelling, was tijdens het oversteken van de rijbaan met zijn voertuig over de kop geslagen en gevallen. Er is een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag nog niet bekend is. Het slachtoffer liep gezichtsletsel op en is per ambulance naar een lokale arts gebracht. De agenten brachten de man na de medische behandeling thuis en maakten proces-verbaal op.

Gorredijk: snorfietser gewond
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Badweg, waarbij een 68-jarge snorfietser uit Heerenveen gewond raakte. De man werd op het fietspad aangereden door een 22-jarige automobilist uit Gorredijk. Deze had bij het rechts af slaan de hem tegemoetkomende snorfietser over het hoofd gezien. De snorfietser werd met letsel aan zijn knie per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Sneek: bromfietser gewond
De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Sytsingawiersterleane. Daarbij liep een 18-jarige bromfietser uit Sneek letsel op. De bromfietser kwam in botsing met een auto die bestuurd werd door een 64-jarige inwoonster van IJlst. De bromfietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.