Eneco


ENECO Energie, ENECO Netbeheer sluiten convenant schuldhulpverlening met de NVVK
Op maandag 7 mei 2007 om 10.00 uur tekenen in het Zalmhuis (Schaardijk 396) in Rotterdam ENECO Energie, ENECO Netbeheer en de NVVK een schuldhulpverlenings-convenant. Doel van het convenant is het voorkomen van afsluitingen als gevolg van betalingsachterstanden voor energie.

ENECO zal klanten met een betalingsachterstand actief informeren over de mogelijkheden van schuldhulpverlening en (onder voorwaarden) medewerking verlenen aan minnelijke schuldregelingen. Van belang is, dat de klant met schulden gemotiveerd is om een oplossing voor zijn schulden te vinden. De leden van de NVVK gaan bevorderen dat de klant de lopende verplichtingen nakomt en zijn schulden regelt. Doordat er meer minnelijke schuldregelingen tot stand kunnen worden gebracht kan een beroep op de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen (Wsnp) worden voorkomen.

ENECO Energie en ENECO Netbeheer zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen die door bijzondere omstandigheden (echtscheiding, werkloosheid of ziekte) in financiële problemen zijn geraakt, een schuldenvrije toekomst te bieden. Dit past ook geheel in de vernieuwing van de schuldhulpverlening die de NVVK voorstaat. Het convenant met de NVVK geeft de mogelijkheid om dit voor alle in aanmerking komende klanten op uniforme wijze te regelen.

Uitgangspunt van de schuldregeling is dat schulden zoveel mogelijk in onderling overleg tussen de schuldenaar en de schuldeisers worden opgelost. Als men er niet zelf meer uitkomt, zijn er professionele organisaties, zoals de leden van de NVVK, die als intermediair de schuldenaar en zijn schuldeisers kunnen bijstaan om een oplossing te vinden waarbij aan de belangen van iedereen recht wordt gedaan. Door de samenwerking te bevorderen en de processen onderling beter af te stemmen, ontstaat er bovendien meer en beter begrip voor de wederzijdse positie in het proces van schuldregelingen.