Provincie Noord-Holland

Datum

3-5-2007

Onderwerp

Wegdek op viaduct Bestevaer (N242)


De werkzaamheden aan het zuidelijke deel van het tracé N242 vanaf de A9 zijn in volle gang. Op donderdag 3 en vrijdag 4 mei plaatst de provincie Noord-Holland de liggers (het wegdek) voor het toekomstige viaduct ter hoogte van de Bestevaerstraat/Diamantstraat. Nu wordt het verkeer nog aan beide zijden langs het toekomstige viaduct geleid, maar al voor de bouwvak (eind juli) kan men er gebruik van maken. Het viaduct vervangt de eerdere gelijkvloerse kruising en zorgt voor een snellere doorstroming van het verkeer.

Op donderdag worden 10 liggers en op vrijdag 11 liggers op de landhoofden van het toekomstige viaduct geplaatst. De liggers zijn gemaakt in een fabriek in Son en worden vanaf deze plaats in Noord-Brabant getransporteerd naar Alkmaar. Voor elke ligger wordt een aparte vrachtwagen ingezet. De liggers hebben elk een lengte van ruim 40 meter en een gemiddeld gewicht van 88.800 kg.

Na het plaatsen van de liggers worden afrondende werkzaamheden verricht zodat het viaduct voor de bouwvak in gebruik kan worden genomen. Ook de rest van het wegtracé tussen de A9 tot aan de Leeghwaterbrug is dan klaar en wordt nog voor de bouwvak opengesteld voor het verkeer. De kruising Bestevaerstraat/Diamantweg is dan, na ruim een jaar gesloten, ook weer open voor het verkeer.

Het verkeer ondervindt geen overlast van de werkzaamheden aan het viaduct.