Time : 09:57:27
Date : 04 May 2007
Sender Name: Unie Vrijzinnige Verenigingen

Memorandum voor Solidariteit

De Unie Vrijzinnige Verenigingen pleit in haar Memorandum, naar aanleiding van de federale verkiezingen van 10 juni 2007, voor Solidariteit. Een memorandum als pleidooi voor gelijke kansen.

Vanuit haar vrijzinnig humanistische waarden ijvert de Unie Vrijzinnige Verenigingen voor een samenleving waar de mens als individu en deel uitmakend van een groep een kwaliteitsvol leven kan uitbouwen. De Unie beschouwt het als haar taak om in het algemeen politici en beleidsactoren, en in het bijzonder de federale regering en parlementsleden te sensibiliseren voor een hechtere samenleving.

Gebaseerd op concrete cijfers en situaties stelt het memorandum van de Unie Vrijzinnige Verenigingen solidariteit centraal.

Het is aan de beleidsmakers om meer solidariteitsprojecten mogelijk te maken en te ondersteunen. Meer solidariteit betekent immers meer verbondenheid en meer verdraagzaamheid. Een onderlinge solidariteit met respect voor elkaars verschillen als voorwaarde voor een warmere samenleving. Een grensoverstijgende solidariteit voor een vredevollere wereld.

Het memorandum wordt als een aantrekkelijke uitneembare publicatie verspreid via het magazine UVV-info.

U vindt het memorandum op de website van de Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw: www.uvv.be

Voor meer informatie of een gratis exemplaar:
Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw
Brand Whitlocklaan 87
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
tel. 02/735.81.92
fax 02/735.81.66
cmd.federaal@uvv.be

De Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw vertegenwoordigt de niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel. Behalve belangenbehartiger van deze gemeenschappen is zij tevens de officiële gesprekspartner van de Vlaamse en Brusselse overheden voor de niet-confessionele levensbeschouwelijke materie.

URL: http://www.uvv.be Picture: (None)
Attachments: uvv_20070504_095053_266_Att_4.pdf

Translations: (None)

Link to Press Release - NL