Politie Amsterdam-Amstelland



Politie arresteert beschonken barmhartige samaritaan / Amsterdam A-10 (04/05/07)

Een hulpvaardige Amsterdammer kwam in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei van de regen in de drup. Toen hij een gestrande automobilist te hulp schoot die zonder benzine langs de weg stond, werd hij betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond halftwee schoot de Amsterdammer een gestrande automobilist te hulp die zonder benzine langs de A-10 op de vluchtstrook stond. Hij besloot de pechvogel te helpen en reed naar het dichtstbijzijnde pompstation om benzine te halen voor de onfortuinlijke automobilist. Toen hij met een jerrycan brandstof bij de geduldig wachtende bestuurder aankwam stuitte hij op een politiepatrouille die net een onderzoek instelde naar de gestrande auto op de vluchtstrook. De agenten zagen dat de barmhartige samaritaan, inmiddels voorzien van de broodnodige brandstof, nogal waggelend aan kwam lopen. Naast de geur van benzine roken zij echter ook een sterke alcohollucht. Dat laatste bleek niet te dienen als brandstof voor de auto. Het betrof hier de adem van de hulpvaardige automobilist. Een blaastest wees uit dat de bestuurder te veel alcohol had gedronken om nog te mogen rijden. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook de pechvogel moest blazen, maar die bleek alcoholvrij en mocht zijn weg vervolgen.
Man (27) rijdt dronken op gestolen bromfiets / Burgemeester Roëllstraat (04/05/07)

Donderdagmiddag 3 mei rond halfvier zagen twee motoragenten een 27-jarige man al slingerend op een bromfiets rijden. Door zijn rijgedrag besloten de twee dienders een onderzoek in te stellen, waarop de man erg agressief reageerde en de agenten bedreigde en beledigde. De man bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn, zonder rijbewijs te rijden en zijn bromfiets bleek te zijn gestolen in de regio Gooi- en Vechtstreek. Onderzoek op het politiebureau wees uit dat de man vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.
Brommobiel veroorzaakt aanrijding, bestuurder (55) onder invloed / Burgemeester Rendorpstraat (04/05/07)

Een 55-jarige bestuurder van een brommobiel veroorzaakte donderdagavond 3 mei rond halfzeven een aanrijding met een personenauto voor een verkeerslicht aan de Burgemeester Rendorpstraat. De bestuurder had de aanrijding niet opgemerkt en reed hierna door. De automobilist bracht hem tot stoppen, waarna de politie erbij werd geroepen. De agenten merkten dat de bestuurder van de brommobiel onder invloed was van alcohol. Na onderzoek bleek hij ruim twee keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Hevig verontreinigde woning ontruimd / Sumatrastraat (04/05/07)

Woensdag 2 mei heeft de politie in samenwerking met de GGD een onderzoek ingesteld in een ernstig verontreinigde woning aan de Sumatrastraat. In de woning werd een grote hoeveelheid huisvuil, enkele gestolen motorfietsen en 44 levende katten aangetroffen. De katten, waaronder een groot aantal jonge kittens, waren ernstig verwaarloosd. Ook stuitte de politie op twee overschotten van overleden kittens, die door uitdroging om het leven waren gekomen. In de tuin van de woning werd een groot aantal fiets- en bromfietswrakken aangetroffen. De woning wordt ontruimd en de dieren zijn door medewerkers van de dierenambulance ondergebracht in het asiel. Snelheidsduivel levert rijbewijs in / Slochterweg (04/05/07)

Donderdagavond 3 mei rond halftien zagen agenten van de dienst Controle Infrastructuur een auto met zeer hoge snelheid rijden over de Slochterweg in Amsterdam. Na en snelheidsmeting bleek de 27-jarige bestuurder van het voertuig bijna twee keer de toegestane snelheid te rijden. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 80 kilometer toegestaan, de snelheidsduivel reed na correctie 76 kilometer per uur te hard. Zijn rijbewijs is ingevorderd, de officier van justitie zal een beslissing nemen over de sanctie en de eventuele teruggave van het rijbewijs.