Time : 10:20:51
Date : 04 May 2007
Sender Name: Orqua

OMZET EN RESULTAAT ORANJEWOUD N.V. STIJGEN FORS

Jaarcijfers 2006 beursfonds Oranjewoud N.V.

OMZET EN RESULTAAT ORANJEWOUD N.V. STIJGEN FORS

Antwerpen, 4 mei 2007 - Het beursfonds Oranjewoud N.V. heeft in 2006 een forse omzet- en resultaatgroei gerealiseerd. De omzet steeg van 33,1 miljoen euro naar 149,8 miljoen euro, het resultaat na belasting steeg van 2,3 miljoen euro naar 11,4 miljoen euro.

Het jaar 2007 stond voor de organisatie in het teken van grote veranderingen. Op 7 juni 2006 zijn de ingenieurs- en adviesdiensten van Oranjewoud Beheer B.V. ingebracht in het beursfonds. Waar Oranjewoud N.V. voorheen onder de naam Centric KSI Holding N.V. actief was op het gebied van ICT-dienstverlening, ligt de focus sinds juni 2006 op ingenieurs- en adviesdiensten. Op de
ICT-detacheringactiviteiten na, zijn op 31 december 2006 alle ICT-activiteiten uit het fonds verkocht aan dochtermaatschappijen van Centric Holding, waardoor de onderneming nu voornamelijk actief is als ingenieurs- en adviesbureau.

Met name de inbreng van de ingenieurs- en adviesdiensten zorgde voor een meer dan verviervoudiging van de omzet van Oranjewoud N.V.. Om diezelfde reden en door bijzondere resultaten, die ruim 41% deel uitmaken van het totale resultaat, is het resultaat bijna vervijfvoudigd. Een belangrijk deel van deze bijzondere resultaten is gerealiseerd door het volledig waarderen van de in het beursfonds aanwezige compensabele verliezen, welke een positief effect van circa 4 miljoen euro heeft op het totale resultaat.

Vooruitzichten Oranjewoud N.V. voor 2007
Het jaar 2006 was voor het beursfonds een bijzonder jaar. De directie is van mening dat nu een transparante en solide organisatie is gevormd die een goede basis biedt voor verdere uitbouw en groei. De directie doet geen concrete uitspraken met betrekking tot omzet- en resultaatontwikkeling voor het jaar 2007.

Jaarvergadering
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 22 mei 2007.

Over Oranjewoud N.V.
Oranjewoud N.V. is actief op het gebied van ingenieurs- en adviesdiensten. De organisatie is leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu en veiligheid, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Oranjewoud verzorgt daarbij het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie.
Oranjewoud N.V. is genoteerd aan de officiële Markt van Euronext NV te Amsterdam en is voor 89,45% in handen van Centric B.V.