Ingezonden persbericht


Persbericht

CIMdata erkent UGS als PLM-leider en nummer één in de cPDM-markt

~ Consultant en onderzoeksbureau CIMdata schat cPDM-marktvertegenwoordiging UGS hoger in dan concurrentie ~

's-Hertogenbosch, 4 mei 2007 - UGS, aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), is door PLM-industrie consultant en onderzoeksbureau CIMdata erkend als PLM-leider. Daarnaast is UGS benoemd als aanbieder met de grootste aanwezigheid in de markt voor collaborative product definition management (cPDM), het belangrijkste en snelst groeiende segment van de PLM-industrie.

De gegevens en analyse van de markt zijn vrijgegeven in april 2007 en gebaseerd op informatie uit het PLM-markt analyserapport 2006 van CIMdata. In de CIMdata-analyse staat UGS op de hoogste plaats als het gaat om aanwezigheid in de markt van cPDM-leiders in 2006. Deze prestatie bewijst dat het partnerprogramma goed werkt.

"Met Teamcenter blijft UGS voor het vierde jaar op rij leider als het gaat om marktomzet op het gebied van cPDM", aldus Ed Miller, president bij CIMdata. "Het Teamcenter-portfolio van UGS blijft de belangrijkste peiler van zijn kracht op het gebied van PLM en cPDM."

CIMdata verwacht dat cPDM het snelst groeiende segment wordt van de PLM-markt. Met een groeipercentage van 13,9 procent per jaar en een omzet van meer dan 13 miljard dollar in 2011 groeit dit segment bijna twee keer zo snel als andere deelgebieden van PLM. CIMdata verwacht dat de totale markt voor PLM met 8,5 procent zal groeien tot een totaalomzet van 30 miljard dollar in 2011.

Marktanalisten erkennen het leiderschap van UGS op het gebied van cPDM. Voor het vierde jaar op rij is de aanwezigheid van cPDM van UGS in de markt veel groter dan die van andere aanbieders van PLM", aldus Dave Shirk, executive vice president global marketing bij UGS. "De introductie van een nieuwe versie van Teamcenter later dit jaar, zal het succes rond onze cPDM-innovaties verder vergroten. Onze goede resultaten en die van onze partners bewijzen het succes van onze open, zakelijke benadering en de mogelijkheid strategische en winstgevende samenwerkingen aan te gaan met meerdere grote systemintegrators en software-aanbieders. Wij blijven verder werken aan wereldwijde innovatienetwerken die door belangrijke productiebedrijven worden benut om innovatieve producten te maken."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf 4,4 miljoen werkplekken en 47.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in 's-Hertogenbosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: jellez@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com