EDS presenteert resultaten eerste kwartaal 2007

Capelle a.d. IJssel, 4 mei 2007 - EDS boekt in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst van 165 miljoen dollar, of 31 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2006 bedroeg de winst 33 miljoen dollar, of 6 dollarcent per aandeel.

EDS rapporteert een omzet van 5,2 miljard dollar in het eerste kwartaal. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van de 5,1 miljard dollar in hetzelfde kwartaal van 2006.

"EDS heeft wederom een succesvol kwartaal afgesloten", verklaart Mike Jordan, chairman en CEO van EDS. "We hebben onze operationele prestaties verder verbeterd en onze financiële positie verstevigd. Naast het verbreden van zijn horizon en mogelijkheden, blijft EDS actief in het verder ontwikkelen van kennis en ervaring binnen nieuwe segmenten. Zo kunnen wij onze klanten een uitgebreider pakket aan effectieve bedrijfsoplossingen bieden."

EDS tekende in het eerste kwartaal van 2007 voor 3,4 miljard dollar aan contracten tegen 10 miljard dollar een jaar eerder, toen overeenkomsten werden gesloten met General Motors voor 3,6 miljard dollar en de Amerikaanse Marine voor 3,9 miljard dollar. In het eerste kwartaal van dit jaar hadden zeven contracten een waarde van meer dan 100 miljoen dollar en werden gesloten met productiebedrijven en leveranciers van communicatietechnologie, financiële dienstverlening, consumentengoederen en retail.

EMEA
In EMEA bedroeg de omzet in het eerste kwartaal 1,45 miljard dollar, een daling van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 179 miljoen dollar, 1 procent hoger dan een jaar eerder.

Klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.

EDS
EDS, één van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 40 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE) en Londen. Kijk voor meer informatie op eds.com of eds.nl. Klanten van EDS in Nederland zijn o.a. ABN AMRO Bank, Aegon, DSM, Koninklijke Ahold en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.