Ingezonden persbericht


Persinformatie
3 mei 2007

Onderzoek Plus Magazine toont aan:

Kwart van de gepensioneerden had

liever nog doorgewerkt.

Met het oog op de vergrijzing wil de regering senioren zo lang mogelijk aan het werk houden. Maar wat willen zij zelf?

Plus Magazine presenteert de uitkomsten van een enquête onder (ex)werknemers op leeftijd . De uitkomsten van de enquête gaan verder dan die van het op 1 mei aan de Tweede Kamer gepresenteerde onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken, waaruit blijkt dat een groeiend percentage werknemers wil doorwerken tot zijn of haar 65ste. In het onderzoek van Plus Magazine geeft eenzelfde percentage (26%) van de gepensioneerden aan dat zij zelfs liever nog hadden doorgewerkt ná hun pensioen!

Opvallend is dat van de gepensioneerde ondervraagden zowel de 65-70 jarigen als de 70-80 jarigen deze mening is toegedaan. Ook blijkt er geen verschil tussen mannen en vrouwen in dit opzicht.

Bloemetje
Saillant detail is dat het afscheid van de vrouwen aanzienlijk minder wordt gevierd dan dat van de mannen. Waar de mannen bij hun pensioen meestal kunnen rekenen op een leuk cadeau en een afscheidsborrel in brede kring, kan er voor de vrouwen in het algemeen nauwelijks een bloemetje vanaf. (Mogelijk heeft een en ander te maken met de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt en in het bedrijf waar ze gewerkt hebben, maar dit is niet in detail onderzocht).

Gratis oppas
Ook wordt steeds duidelijker dat kinderen van de pensionada's niet meer automatisch hoeven te rekenen op oma en oma als makkelijke en goedkope oppas: ca. 60% geeft aan niet of slechts in noodssituaties op de kleinkinderen te willen passen.

Pensioengids
In de Plus Magazine Pensioengids, die nu in de winkels ligt, kan de 55 plusser alle facetten van de naderende pensioenkeuze doornemen. Lonkt de vrijheid of bent u bang in een zwart gat te vallen? De pensioengids geeft een schat aan informatie op financieel en praktisch gebied en is een waardevolle handleiding om zo goed mogelijk je werkzame leven af te bouwen en een nieuwe toekomst op te bouwen. Wanneer dat ook is. (De Pensioengids is te vinden in het tijdschriftenschap en kost ¤ 7,95)

Online onderzoek onder de representatieve groep van 55 t/m 80 jaar waaraan 547 ondervraagden hebben deelgenomen, Motivaction 2007.