Ingezonden persbericht


Imation eerste leverancier die LTO 4 wereldwijd aanbiedt Imation ontvangt LTO Ultrium 4-certificaat

Schiphol-Rijk, 4 mei, 2007 ­ Imation, marktleider op het gebied van verwisselbare opslagmedia, heeft het LTO (Linear Tape Open) Ultrium 4-certificaat ontvangen van de Measurement Analysis Corporation (MAC). MAC is een onafhankelijke testcommissie die verifieert of de eisen van het LTO Consortium worden nageleefd. Met het behalen van dit certificaat is Imation de eerste leverancier die het nieuwe product wereldwijd aanbiedt.

Klanten hebben reeds aangegeven geïnteresseerd te zijn in de voordelen die LTO 4-tapecartridges bieden, waaronder twee keer zoveel opslagcapaciteit als LTO 3-tapecartridges. Ook de gegevensdoorvoersnelheid is verbeterd met 240 megabyte per seconde. Om de veiligheid te waarborgen van opgeslagen en getransporteerde, gevoelige data, worden gegevens versleuteld weggeschreven van de LTO-tapedrive naar de LTO-tapecartridge.

Imation fabriceert de nieuwe generatie LTO met behulp van haar Tera Ångstrom-technologie, de eigen dunne- laagtechnologie, die uniek is qua zowel de samenstelling van het magnetische materiaal als in het productieprocédé. Tera Ångstrom maakt het Imation mogelijk een van de eerste aanbieders van de vierde generatie LTO te zijn, maar maakt ook dat gebruikers profiteren van een tapekwaliteit die grote opslagcapaciteit paart aan ongekende duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Imations LTO 4-tapecartridges van de vierde generatie bevatten een aantal gepatenteerde uitvindingen die de Imation-producten robuuster maken dan die van andere aanbieders, zoals:
- een gepatenteerde Žcorner snapŽ op de hoeken die de geleidingspen op zijn plaats houdt, ook in geval er ruw met de cartridge wordt omgesprongen
- een gepatenteerde bandspoel uit drie delen die de spanning beter over de band verdeelt, voor verbeterde prestatie en een langere tapelevensduur.

Over Linear Tape-Open (LTO)-technologie
LTO-technologie is een krachtig, uitbreidbaar, open tapeformaat dat continu verder wordt ontwikkeld door de technolgie-leveranciers Hewlett-Packard, IBM en Quantum Corporation (en hun voorgangers) om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar data-beveiliging in het midden tot hogere serversegment. Deze nieuwe generatie van tape-opslagproducten is ontwikkeld om snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid te bieden dankzij de combinatie van lineaire multi-kanalen, bi-directionele aanpassingen in servo-technologie, data-compressie, track layout en foutcorrectie.

PublieksWerk / Imation

Het LTO Ultrium-opslagformaat heeft een goed gedefinieerd productontwikkelingsplan voor groei en schaalbaarheid. De verificatietest om te controleren of aan alle eisen wordt voldaan, is van groot belang om tegemoet te komen aan de doelstelling van een open-tapeformaat. Meer informatie over LTO Ultrium op is te vinden op www.ultrium.com.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en -beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl. PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl

PublieksWerk / Imation


---- --