Ingezonden persbericht


Persbericht - 04 mei 2007

3 Miljoen luisteraars volgen voetbalontknoping via Radio 1 44% Van alle Nederlanders in de ban van finale voetbalcompetitie

44% Van de Nederlandse bevolking volgde afgelopen zondag live de ontknoping van de eredivisie. Maar liefst 55% van deze voetballiefhebbers stemde hiervoor zondagmiddag de radio af op Radio 1 'Langs de Lijn'. Hiermee had Radio 1 een bereik van 3 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder.

De waardering voor de uitzending van Langs de Lijn was zeer hoog. Luisteraars gaven het programma gemiddeld het rapportcijfer: 8,3.

"Het medium radio leent zich als geen ander voor de verslaggeving van zo'n spannend sportevenement. Doordat Langs de Lijn razendsnel kan schakelen tussen de verschillende locaties, was je als luisteraar moeiteloos getuige van 3 wedstrijden en dat is uniek", zegt Jan Westerhof, directeur Radio NPO. "De redactie van Langs de Lijn verdient een groot compliment voor de wijze waarop ze deze voetbalthriller versloegen. Als luisteraar zat je continue op het puntje van je stoel en dat getuigt van grote klasse."

Opvallend is dat zowel ouderen als jongeren massaal naar Radio 1 luisterden. Ouderen (55+) volgden de ontknoping van de voetbalcompetitie veelal thuis (85%), terwijl van de jongeren slechts de helft thuis was. Van de jongeren die naar Langs de Lijn luisterden heeft maar liefst 27% de uitzending via de mobiele telefoon of mp3 speler gevolgd.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Kijk- en Luisteronderzoek middels een representatieve landelijke steekproef onder 522 respondenten van 13 jaar en ouder.

Beker finale Ajax en AZ ook live op Radio 1
Radio 1 doet komende zondag live verslag van de finale om de KNVB beker tussen Ajax en AZ. Langs de Lijn is live ook aanwezig bij alle wedstrijden in de play-offs.