SP Tilburg


Actie tegen rekeningenterreur Essent

04-05-2007 * Bewoners van de Hart van Brabantlaan komen massaal in actie tegen de rekeningenterreur van Essent. SP raadslid Paul Huijgen legt de reacties vast op video: "Met een actiecomité hebben we inmiddels 300 handtekeningen opgehaald tegen de absurde eindafrekeningen. Sommige mensen moeten honderden tot bijna tweeduizend euro bijbetalen terwijl ze niet méér zijn gaan stoken".

In Afzender Gemeente Tilburg peilt Paul Huijgen de reacties van de flatbewoners. Terwijl twee jaar geleden na eerdere SP-acties afspraken zijn gemaakt met Essent, schenden ze die nu weer met grote voeten. Huijgen: "Er wordt zonder waarschuwing geld van rekeningen afgeschreven. Mensen die rond moeten komen van een AOW staan onmiddellijk rood en komen daar voorlopig ook niet uit. Dat is absoluut tegen elke afspraak".

Samen met een actiecomité van bewoners haalde hij inmiddels ruim 300 handtekeningen op tegen deze terreur: "Zo goed als iedereen is getroffen en doet mee met de actie. We zullen proberen zoveel mogelijk geld terug te krijgen en de eerder gemaakte afspraken met Essent te herbevestigen. Maar ze zijn wel érg hardleers", aldus Huijgen. Zie ook:

* Video: http://tilburg.sp.nl/bericht/16819/070504-actie_tegen_rekeningenterreur_essent.html
* Dossier Essent
* www.tilburg.sp.nl