Ingezonden persbericht


Persbericht

BEDRIJFSLEVEN BRENGT E 735.000,- BIJEEN VOOR NIEUWE AGORA

Hedenochtend overhandigde oud-burgemeester Leeuwe namens het Comité van Ondersteuning van de nieuwe Agora aan voorzitter Cees Okkerse van Stichting Agora in aanwezigheid van de wethouder cultuur Tjeerd van der Zwan het onder het bedrijfsleven voor de Agora bijeengebrachte sponsorbedrag. Maar liefst E 735.000,- werd bijeengebracht met de professionele ondersteuning van het Adviesbureau Van Dooren uit Amsterdam. Deze stelde sponsorpakketten samen en voerden het secretariaat van het Comité. Gesteund door een groep ambassadeurs van de nieuwe Agora, waaronder de artiesten Willem Nijholt en Bert Visscher en Commissaris van de Koning Jager werd de sponsoractie gevoerd. Circa 200 bedrijven werden door de leden van het Comité benaderd en er werd onder meer een zeer druk bezocht bedrijfsbezoek van de Bedrijfskring Lelystad aan de Agora georganiseerd.

Zo'n 35 bedrijven brachten het bedrag van E 735.000,- op, waarvan hoofdsponsor Scarlet met Fortis Vastgoed Ontwikkeling en Van Wijnen tekenden voor ruim de helft. Leeuwe noemde het bijeenbrengen van zo'n groot bedrag een formidabele prestatie en roemde de vasthoudendheid van de enthousiaste leden van het Comité, met name de dames Jacobs en Tromp en de heren Afman, Hak en Okkerse en ook zijn opvolgster mevrouw Horselenberg, die na haar aantreden actief het Comité is komen versterken.

Agora-voorzitter Okkerse toonde zich zeer verheugd met het bedrag van E 735.000,- en dankte daar het hele Comité en in het bijzonder ook de heer Leeuwe, die het leeuwendeel binnen bracht.

Okkerse: "Het heeft het mogelijk gemaakt een veel hogere kwaliteit te bieden als het gaat om de aankleding en inrichting van de entree, de receptie, de foyers en de zalen. De zakelijke ruimten en artiestenfoyer konden er multifunctioneel door worden gemaakt. Een beweegbare orkestbak in de grote zaal werd mogelijk, de stoelen in de grote zaal konden van ventilatie via de stoelpoot worden voorzien, de kleine zaal kreeg een elektrisch inschuifbare tribune, en de aanlichting van het gebouw kon hierdoor gestalte krijgen, om maar een belangrijke greep te doen". Bovendien, zo betoogde hij, is met het verbinden van deze sponsoren aan de Agora een basis ontstaan voor een cultureel-commerciële club met langjarig aan het theater en congrescentrum Agora verbonden deelnemers.

Rimmy Fleer,

Directiesecretariaat
Stichting Agora

Agorabaan 12 - 8224 JS Lelystad
tel: 0320-239230
website: www.agora-lelystad.nl


---- --