NOVA

04-05-2007

'Onzekerheid' kernwoord in ABN Amro-drama ABN Amro liet gisteren weten dat de positie van topman Groenink niet ter discussie staat en dat de voorgenomen fusie met de Britse bank Barclays nog steeds de voorkeur van ABN Amro geniet. Vanavond in NOVA de laatste stand van zaken rond ABN Amro. In de studio gaat Peter Paul de Vries, voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters in debat met Fred Polhout (FNV) over hoe het nu verder moet met ABN Amro.

Ambtenaarhuis.nl
Nederland heeft het hoogste aantal ambtenaren ter wereld. Al vanaf begin jaren '70 proberen opeenvolgende regeringen te bezuinigen op het ambtenarenapparaat. Tevergeefs. Ook dit kabinet wil weer fors bezuinigen: 15.000 ambtenaren minder. Die plannen liggen nu zwaar onder vuur. Vorige week is de site www.ambtenaarhuis.nl geopend waar iedereen overbodige, burocratische en geld-verslindende functies, afdelingen of projecten mag aangeven.

Bekijk hier de promo.

Ian Paisley
Op 26 maart 2007 gebeurde wat jarenlang voor onmogelijk gehouden was: Paisley en Sinn Féin-leider Gerry Adams zaten samen aan tafel en besloten samen een regering te vormen. Deze zal op acht mei gevormd worden en Paisley zal minister-president van Noord-Ierland worden. Vanavond in NOVA een portret van Paisley.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht