Programma VCP bevordert cliëntenparticipatie Sociale Werkvoorziening


UTRECHT, 20070504 -- Het Programma Versterking Cliëntenpositie (Programma VCP) start in de Gemeente Brunssum, Venray en Helmond, Rotterdam, Hengelo, Hof van Twente en Borne een Project Cliëntenparticipatie voor werknemers in de wet sociale werkvoorziening (WSW). Het project loopt vooruit op invoering van de gemoderniseerde wet op 1 januari 2008.

Het Programma VCP is een programma van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) en de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad). Beide organisaties werken in het programma samen aan een goede belangenbehartiging op lokaal niveau van mensen met een handicap of een chronische ziekte.

De nieuwe WSW legt de nadruk op het werken bij reguliere werkgevers. 'Gewoon' deelnemen aan de samenleving is het uitgangspunt. De rol van de gemeente zal in de nieuwe wet groter geworden zoals dat ook in de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) al het geval is. De werknemers in de WSW hebben straks meer rechten gekregen. Om te slagen moeten werkgevers meer betrokken worden bij werk voor mensen met een beperking.

Programma VCP ziet graag dat zoveel mogelijk werkers in de WSW nu deze kans grijpen om inspraak te krijgen in hun eigen werk en mee gaan doen aan dit project. WSW-werkers kunnen zich opgeven bij de consulenten van het Programma VCP om de gemeente Brunssum, Venray, Helmond, Rotterdam, Hengelo, Hof van Twente en Borne te adviseren.
Sommige mensen met een beperking kunnen niet goed voor zichzelf spreken. Zij hebben meestal (wettelijk) vertegenwoordigers die hun belangen behartigen. Ook zij zijn van harte welkom.

De consulent voor het project cliëntenparticipatie WSW in de gemeenten Brunssum, Venray en Helmond is:
De heer Jos Loock
Adres: Programma VCP - project Wsw
Postbus 1038
3500 BA Utrecht
M 06-1583 3662
E jloock@programmavcp.nl

De consulent voor het project cliëntenparticipatie WSW in de gemeenten Rotterdam, Hengelo, Hof van Twente en Borne is:
Mevrouw Wilma Vincken
Adres: Programma VCP - project Wsw
Postbus 1038
3500 BA Utrecht
M 06-1583 3664
E wvincken@programmavcp.nl

www.programmavcp.nl