Ingezonden persbericht

Internationale Bouwbeurs 2007 voor driekwart volgeboekt

Publicatiedatum: 02-05-2006

'Het Nieuwe Bouwen' is het thema van de Internationale Bouwbeurs 2007, die van 5 tot en met 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Inmiddels is driekwart van de beschikbare expositieruimte verhuurd. Organisator VNU Exhibitions rekent op ruim 900 exposanten, die gezamenlijk alle hallen van het Jaarbeurscomplex gebruiken. Bedrijven die aan de beurs willen deelnemen kunnen op de website van de beurs een optie op de standlocatie nemen.

De beursorganisatie verwacht ruim 100 duizend bezoekers. Zij krijgen een breed pallet aan extra activiteiten voorgeschoteld. Nieuw zijn de doelgroepgerichte innovatieroutes over de beurs en Het Architectuur Paviljoen. De buitenexpositie Bouwbeurs BuitenBouwen verhuist naar één van de binnenterreinen van het complex. Hierdoor wordt deze expositie met groot materieel integraal onderdeel van de beurs. Bovendien is de expositie door de nieuwe locatie minder gevoelig voor weeromstandigheden. Activiteiten als het Bouwgala en de Architectendag worden gecontinueerd. Dit geldt ook voor de speciale tentoonstelling Material Skills 2, die in 2005 veel aandacht van architecten trok. De vakbeurs Bouw & ICT die tijdens de vorige Bouwbeurs werd gelanceerd, beleeft van 7 tot en met 9 februari - deels gelijktijidg met de Internationale Bouwbeurs - zijn derde editie.

Beursmanager Aart Wisgerhof van VNU Exhibitions stelt dat alle activiteiten inhoud zullen geven aan het beursthema Het Nieuwe Bouwen. "We pakken alles met het thema. Van productinnovatie, tot het gebruik van de nieuwste materialen en de gevolgen van het Bouwbesluit. Met het thema benadrukken we dat de Internationale Bouwbeurs de place-to-be is voor iedereen die het nieuwste van het nieuwste wil zien. De reacties van exposantenzijde zijn positief. Het enthousiasme is groot getuige het feit dat 70 procent van de beschikbare halcapaciteit is verhuurd. Hieruit spreekt vertrouwen van de markt voor ons concept.

Marketing
Voor het eerst bij de Internationale Bouwbeurs kunnen exposanten vanaf de eerste dag beschikken over de naw-gegevens van de bezoekers. Wie geïnteresseerd is in de beurs kan vooraf op de website een toegangskaart regelen. Nieuw voor exposanten is het gebruik van digitale relatiekaarten. Exposanten kunnen via een webmodule hun klanten digitaal uitnodigen voor de beurs.

De Internationale Bouwbeurs 2005 ontving 113.311 bezoekers. Samen hebben ze meer dan 1,6 miljoen standbezoeken afgelegd. Tweederde van de bezoekers is rechtstreeks betrokken bij investeringsbeslissingen. Het overgrote deel van de bezoekers (83%) prijst de volledigheid van het aanbod. Het gemiddelde rapportcijfer voor de beurs is uitgekomen op 7,3. De waardering van exposanten heeft met 7,6 een recordhoogte bereikt.

Informatie over deelname is verkrijgbaar bij: Hanjo van Laar, tel.: 030 - 295 2758; Liesbeth von Nordheim, tel.: 030 - 295 2745 of Richard Butter, tel.: 030 - 295 2727. Kijk ook op www.bouwbeurs.nl

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht