Vooraankondiging Splinterfestival 4, 5 en 6 mei

Het Splinterfestival bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 mei, uiteraard op het Doornboomplein te Middelbeers.

Begonnen in 1981 met een fietstocht naar de kerncentrale van Mol waar de expositie "Energie Anders" uit ontstond, is het Splinterfestival 25 jaar later een gezellig, driedaags festival geworden. Twee jaar heeft het Splinterfestival stilgelegen, vandaar dat we nu kunnen zeggen dat het 't vijfentwintigste jaar is. In 1983 is de Stichting officieel opgericht.

Het vijfentwintigste jaar beginnen we op vrijdag met een Hollandse avond met onder andere Ferry van de Zaande en De Brandweermeisjes. Op zaterdag een grootse receptie ter ere van het 25-jarig bestaan waar iedereen welkom is. Vele (oud) Splinterleden zullen hier aanwezig zijn. Gevolgd door een vet feest met het Canadese Oakhurst en de finalisten van de Dommelsch Clash of the Coverbands Rattle Snake Shake. Doordat we dit jaar een receptie houden komt het cabaret te vervallen, we hebben immers maar drie dagen. Volgend jaar zal er echter weer een cabaratier op het podium staan, beloofd. De zondag begint uiteraard met de Splinterbende, die wegens succes van vorig jaar wordt voortgezet. De rest van de zondag zal gevarieerd zijn met folkmuziek van Wè-nun Henk, rockabilly van The Dice Rebels en reggae van Skef Lauw. Ook zal het Rocktheater Moulin Rouge, wat in september 2007 een groot spektakel belooft te worden in De Beerzen, een tipje van de sluier op het Splinterfestival oplichten. In de loop naar het festival zal bovendien "den Beersche Put" verschijnen in Middelbeers, het blad van Stichting Splinter wat in de jaren tachtig de Beerse bevolking prikkelde met dorps- en wereldnieuws. Ook is het Splinterfestival voorzien van een nieuw logo wat binnenkort gepresenteerd gaat worden. Bovendien is de nieuwe website bijna klaar, kijk dus snel op www.splinterfestival.nl