Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Splinterfestival 2007: 25 Splinter jaren!

De smaakpolitie vraagt u aandacht voor het volgende bericht. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 mei van het jaar 2007 zal op het Doornboomplein in Middelbeers het driedaagse festival Splinter weer van zich laten horen. En hoe! Dit jaar bestaat het festival 25 jaar! En, ook dit jaar heeft de organisatie een gevarieerd programma voor jong en oud weten neer te zetten.

Op vrijdag 4 mei zal om 20.07 uur de Splintertent worden geopend voor onze trouwe festivalgangers. DJ's Handveger en Blik zullen de avond beginnen met de beste hits van eigen bodem. Gevolgd door een optreden van de lichtontvlambare Brandweermeisjes, een komische muzikale act door twee vurige vrijgezelle dames. Hierna zal de Nijmeegse Keessie het roer overnemen. Keessie, de ongekroonde kroonprins van het levenslied, had de zoon van wijlen Willy Alberti of de broer van de te jong gestorven André Hazes kunnen zijn. Als smaakmaker en sfeerbeheerder zal niemand minder dan Ferry van de Zaande van zich laten horen. Ferry zal ook een aantal vrienden meenemen, zoals Fred van Boesschoten en Eefje Wentelteefje. Afsluiter van de avond is de gezelligste smartlappenband van Nederland: Hutspot. Ze zullen een uitgebreid repertoire aan Hollandse hits spelen uit de jaren 60, 70 & 80 van de vorige eeuw; alle met een hoog "Oh, ja!-gehalte".

Zaterdag 5 mei begint om 14.00 uur met de voorronde van de Splinterbende. Beerse basisschoolkinderen zullen hier hun talenten laten zien. Deze middag eindigt om 17.00 uur met een kinderdisco. Na een korte plaspauze zal om 19.00 uur een heuse receptie plaatsvinden waarbij vele ex Splinter gediende en andere prominente dorpsgenoten aanwezig zullen zijn. Uiteraard is iedereen van harte welkom op deze receptie, die bovendien door een jazz-duo Jonas Linnemann en Marijn van der Linden zal worden begeleid. Vanaf 21.00 uur zal het podiumprogramma worden aangevangen door Oakhurst, uit Denver, dat zijn roots heeft diep in de Amerikaanse Appalachen. Ze smeden traditionele bluegrass samen met indie-rock en een zogenaamde "citibilly" houding. Hun muziek is meer rustiek en rockend, en minder jazzy en jammend dan de bluegrassvorm die uit de Rocky Mountains komt. Als laatste treedt Rattlesnake Shake aan. Rattlesnake Shake heeft zaterdag 31 maart de publieksprijs gewonnen van de "Dommelsch Clash of the Cover Bands". Het uitzinnige publiek tijdens de finale in Utrecht koos Rattlesnake Shake als publiekswinnaar die daarvoor de "Dommelsch Clash of the Cover Bands Public's Favorite Award 2006" mocht ontvangen. De set van Rattlesnake Shake kent een mix van klassiekers en actuele hits, waarbij humor, spelvreugde en energie belangrijke kenmerken zijn van deze muzikale slangenmensen. Deze avond zal laten zien wat 25 jaar Splinter inhoud: muzikaal kicken met een eigenzinnig karakter. Kan het nog beter? Het antwoord is volmondig "JA".

Zondagmiddag 7 mei, als m'n kater zelfs koppijn heeft, gaat het gewoon verder. Om 14.00 uur zal de finale beginnen van de Splinterbende. De beste acts die op zaterdag zijn gekozen, zullen nu hun talenten laten zien in een spannende eindstrijd. Na afloop zal Jelle Amersfoort de middag afsluiten met een kinderpopconcert. Hij maakte liedjes voor het populaire "Kids For Animals" van Yorin, maakte samen met Adje Grooten de therapie-cd "Peuters in Beweging" en liet samen met rapper Coen Grooten kinderen kennis maken met "Duurzame Energie".Hierna zal de tent in gereedheid worden gebracht voor Skef Lauw. Deze Zwolse formatie maakt een Nederlandstalige mix van Ska, reggae, surf en rock en zal het avondprogramma inleiden, namelijk: Wè-nun Henk bewerkt traditionele muziek uit Nederland en Vlaanderen. De bronnen worden gevonden in oude liedboeken en veldopnames. Er wordt geen poging gedaan de liederen en melodieën authentiek uit te voeren maar ze te bewerken op een manier dat ze ook in de 21e eeuw nog luister-, dans- en genietbaar zijn. Dit wordt gevolgd door een voorproefje van de grootste Rocktheater die de Kempen ooit heeft gekend: Moulin Rouge! Voluit: Beers Rocktheater Moulin Rouge. Nachtclub Moulin Rouge heeft de wind vol in de wieken en lonkt naar U: de rokken gaan omhoog.bienvenue a Middelbeers! Deze avond zal spetterend worden afgesloten door de Rockabilly superband The Dice Rebels, die beweren de vergeten zonen van the King te zijn.

Het belooft dit jaar een spetterende 25ste editie van het festival Splinter te worden met een groot en gevarieerd aanbod voor jong en oud. Dus schrijf in je agenda: Splinterfestival: 4, 5 en 6 mei op het Doornboomplein in Middelbeers.

PROGRAMMA

Vrijdag 4 mei, tent open: 20.30 uur, entree E5,-

21.00 DJ's Handveger en Blik
21.30 Ferry van de Zaande
21.45 Keessie
22.15 Ferry Van de Zaande
22.25 De Brandweermeisjes
22.55 Ferry van de Zaande
23.05 Hutspot

Zaterdag 5 mei, tent open: 13.00 uur, entree gratis

Middagprogramma: Splinterbende

14.00 Kindermiddag
14.15 6 optredens, ronde 1
15.15 pauze
15.30 5 optredens, ronde 2
16.15 Quiz met Tante Toos en Oom Nol
16.45 Prijsuitreiking
17.00 Kinderdisco

Om 19.00 uur zal ter ere van het 25-jarig bestaan een receptie plaatsvinden. Hierbij zullen ex Splinterleden, Beerse politici, sponsors, vrijwilligers en verenigingen aanwezig zijn. Iedereen die Splinter een warm hart toedraagt of gewoon een kijkje wil komen nemen is hierbij welkom, en de entree is gratis.

Avondprogramma, entree E5,-

21.30 Oakhurst (USA)
23.00 Rattlesnake Shake (winnaar publieksprijs "Dommelsch Clash of the Coverbands")
00.45 DJ Les Bon Sauvages

Zondag 6 mei, tent open: 13.00 uur, entree gratis

Middagprogramma: Splinterbende

14.00 Kindermiddag
15.30 Jelle Amersfoort (kinderpopconcert)
16.30 Prijsuitreiking
17.15 Skef Lauw (reggae)
18.20 Beers Rocktheater Moulin Rouge
19.40 Wè-nun Henk (folk)
21.00 The Dice Rebels (rockabilly)
22.30 DJ's Gas d'r op en ArgDaan

BANDINFORMATIE

Keessie

De ongekroonde kroonprins van het levenslied, had op het oog de zoon van wijlen Willy Alberti of de broer van de te jong gestorven André Hazes kunnen wezen. Maar dat is 't ie dus niet. En laten we daar maar blij om zijn! Gestoken in een smetteloos wit souteneurs kostuum en behangen met goud, steekt het zingende Amsterdamse showwonder echter niet onder stoelen of banken dat voornoemde 'topartiesten' zijn enige echte voorbeelden zijn. Zijn zalig foute verschijning, zijn accent en een repertoire vol melodramatische tranentrekkers maken dat een optreden van Keessie zonder meer een uniek en, op z'n zachtst gezegd, apart te noemen gebeurtenis te noemen is. Want Keessie zingt niet alleen; hij kletst dat het een lieve lust is en de vreemde attributen die hij regelmatig uit zijn koffer tovert, maken dat zijn optredens soms veel weg hebben van een hilarische, theatrale one-man-show. Niet zo gek dus dat hij ook regelmatig wordt ingeroepen voor presentaties van evenementen, smartlappenfestivals en - als het zo eens uitkomt - illegale bingoavonden in schimmige achterafgelegenheden. Terwijl ook menig studentenfeest, straattheaterfestival en campingkantine al getrakteerd is op de smartlapfratsen van de karaoke-koning van Nederland! Een terechte titel want zijn show vol humor, meezingers en gezellige meligheid zorgen keer op keer voor vrolijke gezichten en tranen van plezier!

http://www.zingende-fresias.nl/bands/keessie/index.html

Ferry van de Zaande

Begon zijn carrière als auditief figuur omstreeks 1983, vormgegeven door Frits H. Ganzewinkel. Ferry, toen nog Mario geheten, was slechts te horen op geluidscassettes vervaardigd in de Frits H. Ganzewinkel studio's. Later werd zijn wekelijkse column uitgezonden op Trash Radio, een alternatief piratenstation op de 102.3 FM. Ferry kreeg een uiterlijk ten behoeve van de poppentheatershow van Frits en Otto, de Boeroeboedoer. En veranderde gaandeweg van een onooglijk handpopje in een karaktervol personage met trainingspak en matje. Kortom een echte Tilburger. En zo is hij tot op heden te zien in onder andere de Eefje Wentelteefje Roadshow. Na het succes van Ferry's eigen hitsingle "Doe mennene mexicano", die hij in samenwerking met Frits H. Ganzewinkel en Eddie Redcar (Edgar van der Kuip) in 1998 uitbracht, moest zijn naam definitief veranderd worden in Ferry van de Zaande. Dit omdat zijn toenmalige manager zijn oude naam als merknaam gedeponeerd had en voor het gebruik hiervan nogal buitensporige geldbedragen eiste. En zo zet Ferry zijn activiteiten, met behoud van uitkering, voort. Zo had hij een wekelijks rubriekje op het populaire Brabantse radiostation "8FM Brabant". Voorts is Ferry een graag geziene gast bij de Opel Manta Club. Ferry is namelijk een fervente liefhebber van deze sportieve wagen. Zoals hij zelf zegt in de populaire hit "Ik zèè Ferry":

Ik heb enen hille grôote waoge, nen hillen grôoten bak.
Die rijt wel 120, 120 meej gemak.
Onder menen Opel Manta lig ik op de straot,
Èn haawde gij oe bakkes as ik teegen oe praot.

http://www.boeroe.nl

Brandweermeisjes

Ze zijn licht ontvlambaar.
Hebben vaak voor hete vuren gestaan.
En rukken dan uit in vol ornaat!
In 't heetst van de strijd gooien ze graag nog wat olie op het vuur...
Hun motto is: beter een goede paal dan een verre vlam.

Een komische muzikale act door twee vurige vrijgezelle dames. Ze zingen over brandend zand, de verleiding van doktor B. en wat er gebeurt als het vuur gedoofd is. Ze nemen je mee naar het echte leven van een brandweermeisje en de gevaren waaraan ze bloot staan. Altijd met brandwerende panty's en heuse brandblusapparaten.

http://www.brandweermeisjes.nl

Hutspot

Volgens de Dikke van Dale is Hutspot een typisch oud-hollands gerecht, gemaakt van aardappelen, winterwortelen en uien, meestal gegeten in de winter met een lekkere speklap en een flink stuk worst. En dat heeft nou helemaal niets te maken met onze smartlappenband Hutspot. Of het moest nou net zijn dat het erg lekker is en dat de band bestaat uit vier muzikale aardappelen, een lief rood winterworteltje, een klein blond lente-uitje en een pittig bruin knakworstje. Mix dit alles flink door elkaar en je krijgt misschien wel één van de gezelligste smartlappenbands van Nederland!

Zij spelen Hollandse hits uit de jaren 60, 70 & 80 (van de vorige eeuw dus), met een hoog 'Oh-ja-dat-nummer-gehalte' en stimuleert haar publiek dan ook met alles wat ze in huis heeft, en da's bepaald niet weinig, om zoveel mogelijk liedjes mee te zingen en te huilen. Hutspot is dol op samen feesten en staat garant voor een middag, avond, nacht of desnoods ochtend, gezelligheid waar zelfs de honden hutspot van lusten!

http://www.zingende-fresias.nl/bands/hutspot/index.html

Oakhurst

Oakhurst komt uit Denver, en heeft zijn roots diep in de Appalachen. Ze smeden traditionele bluegrass samen met indie-rock en een zgn. 'citibilly' houding. Hun muziek is meer rustiek en rockend, en minder jazzy en jammend dan de bluegrassvorm die uit de Rocky Mountains komt. En ondanks een druk tourschema blijft de band zelfs op vrije dagen spelen. Dan gaan ze gewoon de straat op, om daar wat nieuwe vrienden te maken en en paar cd's van eigenaar te laten verwisselen. Ze staan er ook om bekend dat ze bij fans thuis nog wel eens een aftershow willen verzorgen. Hun cd Dual Mono werd live opgenomen in een reeks schuren en hutten in de staat Colorado. De single Moonshine Still kwam tot stand in een afgelegen hut, tijdens een sneeuwstorm. Met beperkte mogelijkheden werd een natuurlijke, warme puurheid bereikt, die je in het huidige geluidslandschap nauwelijks nog tegenkomt.

http://www.porchmusic.com

Rattlesnake Shake

Het is inmiddels 15 jaar geleden dat een vijftal rockers besluit het eens te proberen in een coverband. Rattlesnake Shake, want zo noemen ze zich, blijkt een schot in de roos. Met de juiste balans tussen heftig en hitgevoelig, weten de vijf Brabanders elke zaal plat te spelen. Popfestival, jongerensoos, discotheek, stal, boot, feesttent, buurtkroeg of motortreffen, het maakt de beroepsfeestvierders niets uit. Overal gaat het publiek met een overgrote glimlach huiswaarts.
Want naast de vakkundig gebrachte covers, weet de band net dat ietsje meer te brengen. De set van Rattlesnake Shake kent een mix van klassiekers en actuele hits terwijl de nummers met de nodige jus worden overgoten. Humor, spelvreugde en energie zijn belangrijke kenmerken van deze muzikale slangenmensen. De grote schare Rattlesnake Shake fans, inmiddels verspreid over een zevental landen, onderstreept het kunnen van deze Rockcoverband.

Rattlesnake Shake heeft zaterdag 31 maart de publieksprijs gewonnen van de "Dommelsch Clash of the Cover Bands". Het uitzinnige publiek tijdens de finale in Utrecht koos Rattlesnake Shake als publiekswinnaar die daarvoor de 'Dommelsch Clash of the Cover Bands Public's Favorite Award 2006' mocht ontvangen.

De vijf Osse rockers:"Super, kicken, wat een mega-succes!!! Wij willen al onze fans bedanken voor hun steun het afgelopen jaar. Zonder hen hadden wij hier nu niet gestaan!"

Rattlesnake Shake gevraagd... feestje geslaagd !

http://www.rattlesnakeshake.nl

Jelle Amersfoort

"Een aanwinst voor de vaderlandse Nederpop" schreef het toonaangevende blad Music Maker op precies dezelfde dag dat "THUIS", het langverwachte debuutalbum van kleinkunststudent Jelle Amersfoort (1980), op 2 binnenkwam in de "Lowlands Top 25", de albumhitlijst van het Nationaal Pop Instituut. Het album lijkt een regelrechte hit te worden. Op dit bijzondere nederpopalbum worden de warme stem en gloedvolle nummers van Jelle Amersfoort gekoppeld aan gitaarrock, ritmische afwisseling en soundscapes, zonder de meezingbaarheid uit het oog te verliezen.

Jelle speelde al in het voorprogramma van De Dijk, Volumia! en De Kast, werkte samen met de Nits, Paul de Munnik en Pater Moeskroen.

Daarnaast is Jelle een veelgevraagd zanger voor kinderrepertoire; hij maakte liedjes voor het populaire "Kids For Animals" van Yorin, maakte samen met Adje Grooten de therapie-cd "Peuters in Beweging" en liet samen met rapper Coen Grooten kinderen kennis maken met "Duurzame Energie". Uniek zijn Jelle's zogenaamde "kinderpopconcerten", waarin de leukste liedjes van Jelle's kindercd's en bekende kinderliedjes zijn verwerkt. Precies dit zal op het Splinterfestival te horen zijn.

http://www.jelleamersfoort.nl

Skef Lauw

Skef Lauw is een afkorting van het oude Zwols gezegde "Skeflau an de bouterik." Wat zoveel betekent als: "Het zal mij aan mijn reet roesten", oftewel: Het kan me niks schelen. De perfecte naam voor een band dachten wij zo. Want dat is waar het in de basis een beetje op neer komt. Het maakt ons niet zoveel uit wat men ervan vindt, wij maken muziek die we zelf te gek vinden. Dat anderen daarvan meegenieten beschouwen wij als een enorme eer! Dat dan weer wel.

Skef Lauw bestaat sinds februari 2006 en maakt een Nederlandstalige mix van Ska, Reggae, Surf en rock. En dat zijn nou precies de muziekstijlen waar wij zelf ook van houden. Dus hebben wij alles op een hoop gegooid en zijn in het afgelopen jaar aan het schrijven geslagen. Het eindresultaat. een album met de titel: "Beter zo."

Wè-nun Henk

Wè-nun Henk bewerkt traditionele muziek uit Nederland en Vlaanderen. De bronnen worden gevonden in oude liedboeken en veldopnames. Er wordt geen poging gedaan de liederen en melodieën authentiek uit te voeren maar ze te bewerken op een manier dat ze ook in de 21e eeuw nog luister-, dans- en genietbaar zijn.

Wè-nun Henk werd opgericht in Tilburg in 1995. Sindsdien maakte de groep 3 cd's en speelde vele malen in Nederland, België en Frankrijk.

In 1996 speelde Wè-nun Henk met de uit de as herrezen RK Veulpoepers BV, en deelde regelmatig het podium met de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers. In plaats van zich te richten op het kleine folkcircuit koos de groep voor de popfestivals en jongerencentra in de regio en soms ook ver daarbuiten.

In 1998 verschijnt de debuut cd 'Gìst'. Live wordt het circuit uitgebreid met Elastiek Muziek, het International Folk Festival Tilburg en Folkwoods.

Maart 2002 brengt de 2e cd "Bar". Lovende kritieken in de folk-pers (een vermelding als 'plaat van het jaar' in New Folk Sounds) zijn het gevolg. Amper 10 maanden na "Bar" volgt de mini cd "Rum", een tribute aan het adres van de Vlaamse revivalgroep Rum. Wè-nun Henk speelt vervolgens op enkele interessante Belgische festivals (Antwerpen, Leuven, Gooik). Januari 2005 verschijnt de verzamel cd "Nieuw Akoestisch Peil", waarop 5 Nederlandse 'folk' groepen te horen zijn. Een initiatief van de groep, dat live te bewonderen was in 013, Effenaar, Melkweg, Unitas en andere clubs in het popcircuit.

Op hetzelfde moment wordt een succesvolle theatertoer met de groep Dommelvolk ondernomen. Een reeks die in de toekomst trouwens op onregelmatige basis nog te zien zal zijn. Voorjaar 2007 verschijnt de 4e cd: "Over de liefde en andere duivels".

http://www.we-nunhenk.nl

Moulin Rouge: Beers Rocktheater

Het was stil in de stad. Jazeker, doodstil. Het wilde er om een kloterige reden maar niet sprankelen, daar in die nachtclub in Parijs. Maar ineens was er een jongen, een betoverende jongen, die door stad zwierf. Op zoek naar liefde, met een snik zo sneu. Op die dag, die magische dag in het jaar 1900, vond hij, Christian, wat hij zocht. De volmaakte liefde: Satine. In een verpauperde danszaal en bordeel. In een koninkrijk van nachtelijke geneugten. Daar waar rijke mannen met hoge hoeden en andere rare schepsels uit de onderwereld kwamen om te genieten van prachtig vrouwenvlees, nog wel. In het Moulin Rouge. Het is al uniek om dit spectaculaire onderwerp te verfilmen. Maar nog unieker is het om Moulin Rouge in een klein dorp als Middelbeers om te zetten tot een grootschalige rocktheatervoorstelling van allure. Deze nieuwe aanpak schreeuwt dan ook om aandacht!

http://www.beersemoulinrouge.nl/

The Dice Rebels

Het begon heel wat jaren geleden, toen de 'King of Rock 'N Roll' nog leefde en aan het rocken was. Zoals iedereen weet hield Mr. Presley van een boel vrouwen. En die had hij dan ook een aantal. Wat hij echter niet wist, was dat hij een paar van deze vrouwen zwanger had gemaakt van een stel prachtkinderen. Een paar maanden na het tragische eind van onze legende, ontmoetten deze vrouwen elkaar en kwamen ze tot de ontdekking dat zij allen moeders zouden worden van een Rock 'N Roll kind.
De jonge vrouwen waren erg blij met dit feit maar ze waren gewoonweg te jong om de kinderen op te kunnen voeden. De ongeboren vruchten werden gebruikt voor de wetenschap in Rock 'n Roll. De embryo's werden ingevroren en jaren later ontdooit en in pleeggezinnen gezet. Hun nieuwe ouders waren zich bewust van de ware identiteit van hun nieuwe kinderen maar besloten hen in onwetendheid te laten.

De kinderen groeiden op en alles ging goed. Totdat ze zich af gingen vragen waar ze nu eigenlijk vandaan kwamen en wie hun echte ouders waren. Zo ontdekten ze het grote geheim: Ze waren de vergeten zonen van the King. Ze besloten iets te gaan doen met het talent wat hen gegeven was. Ze bundelden kun krachten in de vorm van een Rockabilly superband in de naam van hun beroemde vader en zetten hun missie voort onder de naam:

THE DICE REBELS !

http://www.dicerebels.nl

---- --



Ingezonden persbericht