Ingezonden persbericht

PRESS MEDEDELING

Voor redacties - 3 mei 2007

Ecofys experts beschikbaar voor uitleg over derde deel IPCC-rapport met oplossingen klimaatverandering

De Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) brengt morgen het derde deel uit van haar 4th Assesment Report. Het rapport is samengesteld door 's werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van klimaat en energie en heeft consequenties voor het Nederlandse overheidsbeleid. Prof. Kornelis Blok en Dr. Monique Hoogwijk van onderzoeks- en adviesbureau Ecofys waren een spil in de totstandkoming van het IPCC-rapport. Zij zijn vrijdag 4 mei en volgende week beschikbaar voor een uitleg over de belangrijkste resultaten en een praktische Nederlandse vertaalslag.

De IPCC is het internationale wetenschappelijke adviesorgaan van de Verenigde Naties op het gebied van klimaatverandering. Het eerste deel van het rapport van de IPCC benaderde de klimaatverandering al eerder op wetenschappelijke wijze, waarna het tweede deel handelde over de invloed van deverandering op o.a. voedselproductie en beschikbaarheid van water. Deel 3 brengt oplossingen in kaart om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en zo de klimaatverandering tegen te gaan.

Prof. Kornelis Bloken Dr. Monique Hoogwijk zijn twee van de zes specialisten van Ecofys die de afgelopen maanden intensief betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het IPCC rapport. Vanuit hun rol als adviseur, lead author en co-auteur bij dit document kunnen zij u meer informatie geven over het rapport, de gevolgen voor het Nederlandse overheidsbeleid en praktische oplossingen om de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan.

Ecofys International BV (www.ecofys.com)

Ecofys is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van duurzame energie, energiebesparing en klimaatverandering. Meer dan 275 medewerkers in elf landen leveren diensten en innovaties op het gebied van duurzameenergie. Ecofys maakt deel uit van de Econcern groep, één van Europa's 500 snelst groeiende bedrijven, met de missie "een duurzame energievoorziening voor iedereen".

 

Noot voor de redactie,